כלמידיה- דחוף!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

12/09/2006 | 16:58 | מאת: דנה

אני בת 24.5. היום חבר שלי לשעבר התקשר ואמר שאובחנה אצלו מחלת הכלמידיה. שכבנו בסך הכל פעמיים- בשתי הפעמים ללא קונדום (לאחר שתוצאות הבידקה שעשה לHIV ולצהבת יצאו תקינות). הפעם האחרונה ששכבו היתה ב-30.7 קבעתי תור לבדיקה אצל רופא נשים למשטח נרתיק לכלמידיה ליום ראשון הקרוב. האם בדיקה זו מספקת? במידה ותצא תקינה, יש מקום בכל זאת לתת אנטיביוטיקה בשל החשש- כלומר, האם תשובה שלילית היא ודאית ב-100%? לאחר כמה ימים מתקבלת התשובה לבדיקה זו? ברצוני לדעת האם בהכרח נדבקתי ממנו? (כלומר אם כששכבנו היתה לו כבר את המחלה, האם זה אומר בוודאות שנדבקתי?) כמה זמן עובר מרגע ההדבקה עד לסיבוך של המחלה: דלקת פנים האגן, עקרות או הריון מחוץ לרחם? האם טיפול תרופתי יכול להעלים את המחלה לחלוטין, בלי שהיא תחזור בעתיד? ערכתי בדיקות דם גם למחלות מין נוספות, (HIV, הרפס, זיבה, עגבת, צהבת B, צהבת C) האם המצאות של מחלת הכלמידיה יכולה להשפיע על תוצאות שאר הבדיקות? אודה על התייחסותך המהירה לכל שאלותיי, מאחר ואני מאוד מודאגת

שלום, הבדיקה האמינה לכלמידיה מסובכת לביצוע ולכן מומלץ לקחת טיפול כנגד כלמידיה במקרה של חשש. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה