אמנות לחימה כשיטה טיפולית
דיון מתוך פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה
אני מחפש פרטים על מקומות לימוד להתמחות כמטפל בעזרת תנועה או אמנות לחימה .באיזו אמנויות לחימה ניתן להתמחות כשיטה טיפולית . הרקע שלי : אני בן 22 עם רקע בקרב מגע ,מתאמן 8 שנים ,משתחרר עכשיו משרות צבאי כמדריך קרב מגע .
שלום רב, בבית ברל אשר בפאתי כפר סבא, נפתחה מגמת לימוד הכוללת תואר בחינוך ופני אשר משולבת באומנויות הלחימה כשיטה טיפולית. זה הגוף היחידי אשר העומד בראש המגמה פרופסור ישראל קים ( דאן 2 ) ראש תחום קרימיניולוגיה אשר מציג מחקרים תומכים שפורסמו בכל העולם. שיטת הלימוד כוללת השתלמויות קיץ המהוות השלמות באומנויות הלחימה כשיטה טיפולית. התואר מוכר על ידי משרד החינוך כמובן Bed וכמדומני שזו פעם אחרונה שינתן תואר כזה מאמר ומשנים את השיטה במשרד החינוך. אז פנייה לבית ברל תפיק את המידע שביקשת. במידה ואתה רוצה פרטים נוספים כמו ברושור אנא פנה אלי במייל הפרטי יום טוב אריק :)
שרון שלום, צ'י קונג טיפולי הינה אומנות טיפול בתנועה. מטרתו היא איזון, שמירה על הבריאות ומענה על בעיות גוף/נפש שונות על-פי הרפואה הסינית. אומנויות לחימה, כשמן כן הן, אומנויות שמטרתן תקיפה או הגנה. כמובן אפשר להשתמש בהן באופן טיפולי, כפי שאפשר בכל אומנות תנועה אחרת. ניתן ללמוד צ'י קונג טיפולי בבית הספר לרפואה משלימה MEDI-WIN בוינגייט. הלימודים כוללים לימודי צ'י קונג, רפואה סינית ורפואה מערבית, כולל התמחות בטיפול באוכלוסיות שונות: ילדים ונוער, קשישים, חולים ועוד וגם עבודת סטאז'. לפרטים נוספים תוכל לפנות אל : MEDI-WIN בית הספר לרפואה משלימה בבית הספר להשתלמויות בוינגייט טלפון: 09-8639390 בהצלחה, שוש
שלום שוש בלי כוונה לפגוע אבל עם רצון לדייק אז סליחה מראש... צ'י קונג טיפולי אינו בהכרח אומנות טיפול בתנועה כפי שציינת. יתכן ומה שאת מכירה הינה אומנות זו וזה בסדר, אבל. אומנויות לחימה אינן כשמן אלה על ידי האדם המערבי החוש על מנצח ומנוצח ואינו מכיל את כלל הבנת התרבות הסינית ככלל והרי בתחילת הדרך אמר פעם סיני הראל כי תמיד שואלים מי השואל או מי העונה וכדומה. אז אומנויות הלחימה הינן מכלול בו קיימות גם אומנויות הריפוי ואין מסטר או אומן לחימה המכבד עצמו שאינו בקי בלפחות טווינה שלא נדבר על פילוסופיית היין יאנג אשר כמדומני היא הבסיס לכל הלא כן. בתהליכי מחקר על ידי פרופסורים, חוקרים ואומני לחימה בשילוב, במיוחד בתחום אותו אני מכיר טוב יותר הנקרא גו-ג'ו ריו תורת הרך קשה, הוכח כי מתרחשים תהליכי ריפוי ברמות שונות ולקהלים שונים. אנשים בעלי הפרעות קשות ואפילו אוטיסטים, שיפרו לאין ערוך את יכולתם המוטורי עצבית מתוך תרגולם את אומנויות הלחימה. צ'י קונג כבודו במקומו מונח והוא נועד לריפוי כמו ללחימה ובהבנתי מוצאו כריפוי שמאני היה ברמות נמוכות מאוד עד שעבר שלבי התפתחות במנזרים ובמשפחות הנחשבות לאומנויות הלחימה הקלסית ממנה שואבים אנו כיום את מקורותינו. צ'י קונג טיפולי כמוצג על ידך הינו תהליך חדשני המטפל בתנועה אך אינו אותו צ'י קונג קלאסי ממנו ומתוכו שאבו את היכולות האדירות אותן נותן הצ'י קונג אם התנועה, אם במחשבה, אם בדמיון מודרך ואם בהקרנת אנרגיה. התנועה הינה הרמה הנמוכה ביותר של מניפולציות הצ'י קונג והיא נפלאה אל לא רק היא. כאשר אין חיבור בין תנועה לרמה כל שהיא פנימית הרי שהאנרגיה אותה רוצים להניע, לא בדיוק נעה או אולי עוברת ברמה יחסית נמוכה. בוינגייט לומדים צ'י קונג טיפולי המשולב ברפואה סינית ומערבית וזה נפלא כהרחבת ידע או בסיס להתפתחות המטפל ובהבנות מהו בכלל צ'י קונג . הלימוד מאפשר התפתחות ברמות שונות אך כדאי להבין כי על פי הבנות אחרות זהו רק קצהו של הצ'י קונג הטיפולי אשר בוודאי אינו רק תנועה. אז בכף כדאי ללכת לוינגייט אך להשאיר ראש פתוח לתחום הכל כך רחב של אומנויות הלחימה שצ'י קונג היא בתוכן. אריק :)
אחלה תודה על התגובות קודם חשבתי על כיוון של לימודי פיזיוטרפיה ושילוב עם הדרכת קרב מגע בעיקר נכים אבל נתתם לי כיוון מחשבה אחר של אופציות שלא היכרתי
הי שרון אומנות קרב מגע אינו חלק מאומנויות הלחימה המשלבות צ'י קונג. היא נבעה מצורך הגנתי התקפי מובהק ואינה מהווה כלל תורת חיים. יש המנסים לשלבה כחלק מתהליך חינוכי טיפולי ובזמנו סמינר הקיבוצים ניסה לשלבה כחלק מלימודי תואר חינוך גופני בשילוב אומנויות הלחימה אך בפועל הציעו קרב מגע ולא נתנו תשובות לקהל הרחב שסיפקו אותו. הצעתי לך היא לפנות לקבלת מידע מראש התחום בבית ברל פרופסור ישראל קים להבנת המגמה החדשה שאושרה במשרד החינוך כתואר של ממש עם שילוב אומנויות לחימה וזה במידה ויש בידך ללמוד 4 שנים. אם אתה מחפש תחום שילוב טיפולי הרי שלימודים בוינגייט יעניקו לך ראייה רחבה והבנות רבות אותן תוכל ליישם כחלק מסויים בתחום הרחב הכולל אך יש לזכור שזהו קורס ככל קורס ואינו מוכר על ידי משרד החינוך כלימודי תואר או חלק ממנו ואינו מהווה לימוד דרך חיים כפי שמציעות אומנויות הלחימה. מכאן ברור שכל דרך טובה רק צריך להחליט איזו דרך מתאימה ואז להתקדם בה. אז בהצלחה אריק
שלום שרון אני חושב שהכיוון שחשבת עליו שילוב של שיטה טיפולית כגון פזיטרפיה ואומנות לחימההוא כיוון טוב מאוד. אני אישית מטפל ברםואה סינית ומלמד צ'י קונג ( לדעתי צ'י קונג הוא התמצית של הרפואה הסינית). אם את רוצה לקרוא על רפואה סינית קישור: http://www.qikong.co.il/medecine.asp אני גם מלמד פיזיוטרפיה סינית ( טווינה) וצ'י קונג במכללת רידמן. אני גם אוהב את הפיזיוטרפיה המערבית. אם יש לך בסיס בקרב מגע ואת רוצה לשלב פזיטרפיה סינית לדעתי זה כיוון מעניין. בכל מיקרה לאלה הרוצים לטפל בצ'י קונג אני מציע ללמוד את כל הרפואה הסינית. אמיר ניסן http://www.qikong.co.il/home.asp
שלום שרון, באופן עקרוני אין הגדרה כזו אומנות לחימה כשיטה טיפולית, בדרך כלל באומנויות לחימה קורא שנפצעים בעיקר בזמן אימון שהוא מאומץ מדי, לא נכון (הדרכה לא נכונה) או חוסר תשומת לב נכונה בזמן האימון. מה בדיוק הבעיה או המגבלה שמביאה אותך לחפש שיטה טיפולית ? על פי הבעיה אפשר יותר למקד ולמצוא את השיטה המתאימה.
שלום חיים לעניות דעתי, אתה טועה. יש שיטה אשר לא רק השם הוא אומנות לחימה כשיטה טיפולית אפילו המהות והמחקרים נעשו כך. מחקרים פורסמו בחו"ל בנושא. מגמה חדשה הוכרה במשרד החינוך והיא ייחודית וראשונה בארץ. על השיטה נכתבו מאמרים שונים ראה גם באתר שלי וכן באתר WWW.KUNGFU.CO.IL . ראש השיטה בצד אומנות הלחימה הינו גרנד מסטר ירון בנימיני אשר הוכר גם אישית וגם "כשיטה" על ידי משרד החינוך. ראש המגמה הינו פרופסור ישראל קים ראש תתחום קרימנולוגיה וסוציולוגיה בבית ברל. ( פרופסור קים בתחום אומנויות הלחימה הינו בדרגת דאן 2 , גרנד מסטר ירון בנימיני הינו דאן 9 ) רעיון שיטת אומנויות לחימה לטיפול החל לפני שנים רבות ויושם הלכה למעשה באירועים ובהדגמות רבות בפני קציני משטרה, שופטים,סטודנטים לחינוך מיוחד ועוד. באופן כללי אציין גם כי בתחום הקינסולוגיה בוצעו מחקרים ונכתבו ספרים המתארים שינויים פזיולוגיים ועצביים בעוסקים בתחומי עיסוק גופניים עכדוגמאת אומנויות הלחימה. הייתרון של אומנות לחימה המהווה דרך חיים על פי המסורת הינו מחד עיסוק בהרחבת מערכת החישה, תנועה עצבית, מהירות תגובה , גמישות מחשבתית שלא על פי אינסטינקט ועוד דברים רבים יחד עם דרך חיים המחנכת כך דהיינו, כבוד לזולת, קבלת הזולת, סובלנות וסבלנות, רגיעה ואל צריך לפרט הלאה והלאה כי אין לזה סוף מרוב יתרונות. אז עם כל הכבוד אני חושב שיש דבר כזה אומנויות הלחימה כשיטה טיפולית. תודה אריק :)
שלום שרון, כעיקרון אין הגדרה כזו אומנות לחימה כשיטה טיפולית, בדרך כלל באומנויות לחימה קורא שנפצעים בעיקר בזמן אימון שהוא מאומץ מדי, לא נכון (הדרכה לא נכונה) או חוסר תשומת לב נכונה בזמן האימון. מה בדיוק הבעיה או המגבלה שמביאה אותך לחפש שיטה טיפולית ? על פי הבעיה אפשר יותר למקד ולמצוא את השיטה המתאימה.