כאבי ברכיים מעבודה פיזית של אבטחה של בעלי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

14/05/2006 | 11:04 | מאת: רווית

לאחר אימון צ'י קונג שבעלי עשה (בן 36 , עוסק בעבודה פיזית של אבטחה ) הוא טוען שכאבי המפרקים חלפו עברו להם כשהוא קם בבוקר למחרת האימון הזה . האם יש קשר בין ה צ'י קונג לכאבים שהיו לו או שזה משהו פסיכוסומטי .

15/05/2006 | 12:38 | מאת: שודאן

לרווית , מה זה בסופו של דבר משנה אם זה פסיכוסומי או תוצאה של תהליך .אנשים גם נוטלים תרופות כנגד מחלות והוכח כבר שיש אלמנט של השפעה פסיכוטית . כתבתי כבר כאן בעבר שאני מתאמן בקראטה וג'יוג'יטסו בשלב מוקדם יותר מה שגרם לי כיום להרבה בעיות מיפרקים כולל שבירת ופקריקת אצבעות .אז מנסיון תירגול צ'י קונג לצורך הקלה הכאבים לפי המלצה של גרשון בשיחה שהיתה לי איתו אני יכול להעיד שיש משהו בצ'י קונג שמקל כאילו משמן את המיפרקים כך אני מרגיש אחרי אימון .כל מה שאני יכול להגיד לך שיש כאן משהו שנידמה לי שהוא מעבר לענין הפסייכוטי

15/05/2006 | 15:53 | מאת: Yoga Doli

האם האימון הוא פרטני או אימון קבוצתי .בסופו של דבר ניתן להתאמן בצ'י קונג עם ראייה טיפולית ספציפית כך שאין סיבה שהאימון לא היה לעזר לבעלך סטודיו Yoga Doli

שלום ! אימון צ'י קונג אמור להניע צ'י , לחזק צ'י , לאזן צ'י (צ'י = אנרגיה) זאת בזמן שכאב ניתפס כאינדקציה למצב אנרגתי לא מאוזן כך שסביר שאימון הצ'י קונג של בעלך איזן אותו אנרגתית בדר"כ כמצב זמני . כמו כן יש להבין שאימון צ'י קונג מפעיל כמעט את כלי מיפרקי הגוף דבר העשוי ליצור הקלה בכאב ; מה שמכונה ברפואה הסינית הקלה בחימום . גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה