כאבים אחרי אימון .מבקשת עיצה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/05/2006 | 18:27 | מאת: riki goldman

אני מיתאמנת חדשה בערך חודשיים טאיצי וציקונג .קצת אחרי האימון אני מרגישה כאבים אין מקום קבוע אבל בדרך כלל בכתף וקצת למטה מהכתף לזמן של כמה שעות .בהתחלה לא שמתי לב אבל בעצם יום אחד אני שואלת את עצמי מה קורה כאן כי לאחרים זה לא קורה .המדריכה אומרת לי שכמו שזה בא ככה זה הולך .מה דיעה של אחרים כי בגלל שזה חוזר זה מדאיג .סליחה על העיברית .

שלום ! הענין שאת מעלה כאן הוא די שכיח . מכיוון שלא צפיתי בתירגול צ'י קונג שלך ,כל שאוכל הוא להציע לך תשובות אפשריות לשאלתך . 1. תירגול נכון ויעיל של צ'י קונג אמור להניע צ'י - אנרגיה במערכת המרידיאנים בגוף המתרגל .מכיוון שכך , יש לצפות לגירוי של חסימות אנרגתיות שמתבטאות בהופעת כאבים חולפים המרמזים על הצפת החסימה . במדיסין לימדו אותי , שאין חסימה אנרגתית ללא כאב ואין כאב ללא חסימה . 2. אפשרות אחרת לכאבים היא ,תירגול לא נכון כתוצאה מיצירת מתח מיותר בגידים והשרירים ,יציבה לא נכונה ,ביצוע כל מכלול התרגיל באופן מוטעה . 3. יתכן שהכאב מציף בעיה שרופא המשפחה צריך לדעת עליה . אין להקל גם בכאב קטן ! תבחרי את האפשרות המתאימה לך ! בכל מיקרה ,צריך להיות קשוב לכאב ולשים לב להתפתחותו או העלמותו - כך אני מקווה . תירגול בטוח ויעיל - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה