שאלה על שיטות בטיפול בתנועה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/12/2012 | 07:11 | מאת: לוריאן

למנהל הפורום: אני יודעת שיש הרבה שוני בשיטות השונות של טיפול בתנועה. יש גם משותף כלשהו בינהם מההיבט המקצועי ?

שלום - בשיטה שאני מטפל ולמלמד - הנחת היסוד הראשונה היא שקיימת דרך דו סיטרית בין התנועה למרכזים פיזיים ומנטאליים של המתרגל. כלומר, תנועה משקפת מצב מנטאלי ופיזי של המתרגל ; באותה עת המטפל התנועתי יכול לטפל במרכזים אלה בעזרת הוראת תנועה את המטופל בהתאם ליעד הטיפולי. אני מניח שזה המכנה המשותף לשיטות התנועה הטיפולית; אם כי אני לא בטוח שלכל שיטה תנועתית יש תורה טיפולית מובנית, שיטתית ומפורטת בברכה- גרשון קום רכז קורס תנועה טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה