שאלה לדעתך - על לסת ולשון ועמידות צ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

17/11/2012 | 17:38 | מאת: רון

שלום רב גרשון, יצא לי לקרוא בכמה מקומות, על כל מיני מורים של כל מיני זרמים ושיטות שונות של מדיטציות סטטיות, אשר ממליצים: בעת הפעילות , לגעת עם הלשון בחך העליונה שבחלל הפה. חשבתי אולי במקרה, יש לרפואה הסינית / תורת הצ'י-קונג - הסבר להמלצה הזאתי.. האם יש מרידאן או משהו בסגנון אשר עוברים דרך הלשון לחך העליונה? אולי יש הסבר אחר? ואולי הנושא לא נידון בכלל בתורת הצ'י-קונג? בתודה רבה, רון

שלום רון צ'י קונג וכל תורת תנועה אחרת בעיקר אלה מהמזרח כל כך עמוקות בתובנות ובמטרות - ביצוע שאם הלשון לא תהיה צמודה לחך העליון ממש לא קרה שום דבר. זה לא פוגע באיכות התרגול . יתכן והעניין שאתה מעלה נובע מכך ששני המרידיאנים הראשיים לא ניפגשים ביניהם; למעשה הפה חוצץ ביניהם. יש הסוברים שחיבור הלשון לחך העליון יסייע לסגירת מעגל בינהם; אבל הניסיון מלמד שהם מסתדרים גם בלי החיבור של לשון לחך העליון. בברכה - גרשון קום

28/11/2012 | 11:08 | מאת: אוהד קדם

בנוסף למה שגרשון כתב, אוסיף שישנם תרגולים שבהם יש לכך חשיבות גדולה. דוגמא לכך הוא תרגול שנקרא המעגל השמימי הקטן שבו מניעים את הצ'י במסלול שעולה במרכז הגב ויורד במרכז הגוף מקדימה. אני חושב שכדאי להכיר את הכללים של השיטה אותה מתרגלים ולפעול לפיהם, מכיוון שלשיטות שונות דגשים שונים.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה