תנועה כטיפול לנער היפראקטיבי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

26/02/2012 | 07:06 | מאת: מיריים

לגרשון קום שלום.קראתי את מאמרך על טיפול בתנועה לנוער היפראקטיבי. שאלתי העקרונית לגבי גישתך היא איך תנועה יכולה להרגיע כאשר היא למעשה מזיזה ומניעה. תודה מראש על תשובתך

שלום - המטרה של תנועה טיפולית - לאזן מצב פיזי או/ו מנטאלי/נפשי; לצורך כך קיים מגוון רחב של תרגילים שחלקם מרסנים, מקזזים , יוצרים סדר וארגון בהוויתו של המתרגל. ומנגד-אם יש צורך נבחר תרגילי תנועה שיוצרים שחרור ופיזור. בתשובתי אני מתייחס לסגנון אותו אני מתרגל,מלמד ובאמצעותו אני מטפל: Shin-Sen-Do צריך להתנסות בכדי להבין. בברכה-גרשון קום רכז קורס תנועה טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה