מערכת חיסונית

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/03/2011 | 21:03 | מאת: בועז א

שמעתי מרופא בחו"ל על כך ששיטת צ'י קונג יכולה לעזור לחיזוק מערכת חיסונית ולמנוע הפחתה במחלות זיהום.מהי חחות דעתך בנושא זה .

02/03/2011 | 23:59 | מאת: עדי טכורש

שלום, המערכת החיסונית שלנו מתחזקת בעזרת תרגול צ'יקונג ברמת הגוף והנפש. בעזרת נשימות נכונות המתורגלות ומונחות, בעזרת תרגילים ולחיצות על נקודות דיקור המאופינות למטרה זו. מאחר והמערכת החיסונית "נמצאת" בעיקר במרכז הגוף - ישנם המון תרגילים למרכז הגוף (קיבה - אלמנט אדמה). עדי טכורש מורה ומטפלת בצ'יקונג

10/04/2011 | 12:16 | מאת: שרית פלד

עדי שלום . המערכת החיסונית מההיבט הסינית היא חיזוק ה WEI QI כפי שגלעד פסל כתב שמשוייכות לריאות או QI הריאות. ומבחינה מערבית יש את בלוטות הלימפה (שמקומם אינו במרכז) מכאן שאין קשר לאלמנט האדמה. בצ'י קונג אכן יש עיסוי עצמי ולחיצות בנקודות דיקור אם ציינת צייני איזה נקודות דיקור והאם כל אחד יכול ללחוץ גם אחד שלא מבין ברפואה סינית? ואיך לוחצים? האם את מטפלת ברפואה סינית??? שרית פלד

03/03/2011 | 09:21 | מאת: גלעד

עוד נדבך של המער' החיסונית הוא הצ'י המגן- WEI QI אותו צ'י אשר במשך היום זורם בין השרירים לעור ומונע מפתוגנים חיצוניים לחדור לגוף. צ'י זה נמצא בעיקר (אך לא רק), באחריות הריאות. בכל מקרה תרגול צ'י קונג יכול לתרום לחיזוק המע' החיסונית. גלעד פסל- מורה לצ'י קונג ומטפל ברפואה סינית.

שלום- ברמת האיזכור אציין שאחת מהנחות היסוד בצ'י קונג טיפולי היא, שתרגול צ'י קונג אמיתי ונכון באופן מתמיד-מאזן ומעצים גם מערכות פיזיות ואנרגטיות ; ובכלל זה גם את המערכת החיסונית הנתפסת בראיית הרפואה הסינית כמערכת ה- Wei Qi (וואיי צ'י)-כפי שגלעד ציין בתשובתו. לקבלת אפקט יעיל מתרגול צ'י קונג, יש לבחור את המורים שעברו הכשרה אמיתית(!)ומוכחת ויש לבחור את סגנון הצ'י קונג שייעשה עבורך את העבודה. בהצלחה – גרשון קום רכז קורס תנועה-טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה