אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

18/01/2011 | 08:35 | מאת: זיווה רחמני

מבקשת לדעת אם אפשר ואיפה אפשר להעזר בשיטה לשיקום של אדם בן 61 שעבר אירוע מוחי.

19/01/2011 | 21:07 | מאת: גלעד

זיווה שלום! ניתן להיעזר בצ'י קונג לשיקום מאירוע מוחי. מניסיוני בתחום אני ממליץ על צ'י קונג רפואי + דיקור וטיפולי מגע. בכל מקרה צריך פרטים על הפגיעה כדי לקבוע האם לטפל בצ'י קונג במסגרת קבוצתית או באופן פרטני. המטפל צריך להיות באזור המגורים.כמו כן ישנה חשיבות רבה למשך הזמן אשר עבר מרגע הפגיעה וצריך להתחיל טיפול שיקומי כמה שיותר מהר. אם את רוצה עזרה במציאת מטפל אני יכול לעזור. גלעד- 0524203832 [email protected]

שלום- חשוב מאד להניע אדם שעבר אירוע מוחי מהיבט מוטורי וקוגנטיבי. כשמציעים לך טיפול תנועתי עליך לוודא שבשיטה המוצעת יש מרכיבים טיפוליים יעודיים לאדם שעבר אירוע מוחי ושהמטפל באמת מבין בנושא. בשיטה הטיפולית בה הפורום עוסק, אותה אני גם מלמד בקורס תנועה טיפולית במכללת וינגייט, יש מספר מרכיבים טיפוליים יעודיים לבעיית אירוע מוחי כשהעיקרים שבהם : א. הפעלה מוטורית סימטרית בדרגות קושי שונות. ב. אימון לטיפוח התמקדות במרכז הכובד של הגוף. לסיכום: חשוב להניע אדם שעבר אירוע מוחי;ואם כבר שיטה טיפולית, אז שתהה יעודיית למקרה הנ"ל. חשוב לציין שהטיפול התנועתי המבוסס על חיקוי תנועות של המטפל, אפשרי אם היכולת הקוגנטיבית של המטופל מאפשרת זו. בברכה- גרשון קום רכז קורס תנועה-טיפולית במכללת וינגייט.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה