שילוב גישות טיפוליות

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

09/12/2010 | 10:20 | מאת: אנה ברדיצ'קי

לגרשון קום,תודה על הסדנה בחנוכה שהשתתפתי בה ותודה על החומרים המענייניים שחילקתה לקהל וההפניה לפורום שלך .גרשון,אני מטפלת בפיזיו-תרפיה ורק לאחר הסדנה הבנתי שיש דברים שאפשרי לשלב בין שתי הגישות שלך ושל הפיזיו-תרפיה. האם לדעתך אפשר לשלב בין גישות טיפוליות עם השיטה הטיפולית שלך כפי שהתנסתי בה בסדנת צ'יגונג שלך בחנוכה.מעניינת אותי גישתך לגבי השילוב שזה דבר שקיים בין שיטות אחרות לפי מה שידוע לי.

שלום - אני שמח שנהנית מסדנת צ'י קונג בחנוכה שערכתי בתל אביב לקהל הרחב. יותר מזה משמח אותי, שחוויית הסדנה מלווה אותך מספר ימים לאחר סיומה; ואף הגעת לתובנה של שילוב בין הפיזיותרפיה למה שחווית בסדנה. הסגנון אותו אני מתרגל, מלמד ומטפל : שין סן דו - מאופיין בתרגילי תנועה קצרים ופונקציונאליים ולכם הם אפקטיביים כשיטה טיפולית ולכן הרעיון שלך בהחלט ישים. ואכן זה אחד הרעיונות של הקורס שאני מרכז במכללת וינגייט :"תנועה-טיפולית" שהלומדים בו הם מטפלים מדיסצפלינות אחרות,מורים לספורט,מורים לאמנויות לחימה שלומדים אצלי גם את שיטת התנועה הנ"ל במטרה להשתמש בה בעבודתם כל אחד בהתמחותו. את מזומנת לבוא ולבקר ולחוות את השיטה במסגרת הקורס; מה גם שההרשמה למחזור הבא כבר בעיצומה. בברכה- גרשון קום [email protected]

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה