תשישות נפש

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

06/11/2010 | 12:40 | מאת: יונית וגדי

היי. בן זוגי קם כבר חצי שנה בבוקר עם מה שאנחנו מגדירים מין תשישות נפש שלא מאפשרת לו פתיחה טובה של היום. היום שלו מתחיל בעשר בערך ואז כאילו לא קרה שום דבר והוא נהיה אדם פעיל ומתפקד כרגיל. באופי שלנו אנחנו יותר בקטע של טיפולים ללא תרופות ורצינו לדעת אם טיפול תנועתי יכול לעזור להתגבר על ההתחלה הקשה של היום.אני רוצה לציין שאין לו אבחנה של פסיכולוג.

שלום - האמירה "תשישות נפש" היא כוללנית מידי; ואני מבין שהענין שזו תופעה יומיומית אבל זמנית שאיננה פוגעת בסופו של דבר בשיגרת היום והחיים - מניחה את דעתכם. בטיפול תנועתי בשיטה בה אני עובד ומתרגל ,ניתן להציע תירגול מניע אנרגיה מאופיין במוטוריקה מנימסליסטית אבל בעלת השפעה חזקה חיובית על המתרגל תשוש הנפש. יתרה מזאת: קיים מעיין סרגל מאמץ בשיטה בה אני מטפל כך שניתן "להוביל" את המטופל מתרגילי מוטוריקה מינימליסטית ולטפס לאט לאט בסרגל המאמץ ולהגיע לתרגילים מוחצנים יותר שהם גם מניעים יותר . על בסיס גישה זו ניתן לצייד את המטופל בסדרת תרגילים לתרגול אישי ברגע שפל / תשישות נפש. בברכה- גרשון קום

12/11/2010 | 11:40 | מאת: גלעד פסל

הרבה פעמים הקושי להניע את עצמנו בבוקר קשור לאנרגיה של הכבד או לתזונה. כמובן שצריך איבחון סיני כדי לדעת היכן חוסר האיזון המהותי יותר אשר לא מאפשר פיזור נכון של האנרגיה בבוקר. בדר"כ כאשר לאחר מכן ישנה התאוששות אזי המצב פחות חמור וניתן יותר לטיפול גם ללא צמחי מרפא . בכל מקרה תנסו לחפש מורה לצ'י קונג רפואי באזור המגורים או כאלה שעובדים באופן פרטני. בברכה ובהצלחה גלעד- [email protected]

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה