מנחים ותנועות תירגול אסורות לשלד

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

14/10/2010 | 08:02 | מאת: מתרגל

היי איפה ניתן לראות טבלה או סיכום אחר של תנועות שאסור לבצע כי הן מזיקות לשלד כמו הטיית ראש לאחור וכו'

שלום - אין דבר כזה מנחי גוף אסורים.כך שמומלץ וצריך לתרגל את הגוף במגוון מנחי הגוף אותם הוא אמור ויודע לבצע. יתרה מזאת: צריך לזכור שהמודרינציה מצמצמת את רמת הפעילות שלנו, כך שאנו מפעילים את הגוף במינמום מנחי גוף מתוך אלה שהוא מסוגל אליהם. את השאר מומלץ להפעיל באימון יזום וקבוע. לאותם אלה שיש סדר יום פחות מפנק לעומת איש המחשבים, הפקידה, הקופאית וכו' - כמו חקלאים,אנשי צוות בבית חולים וכו' - אצלם הבעיה שהם אמנם מפעילים את הגוף במגוון רחב יותר של מנחים מאשר איש המחשבים לדוגמה אך גם כאן סך מנחי הגוף המופעלים אינו "מכסה" את כל מגוון האפשרויות שהגוף מסוגל להם. יחד עם זאת- צריך לדעת ולהבין מה למעשה אנחנו מפעילים ומתרגלים מבחינת סוגי מיפרקים , אופיים בכדי שנדע ממה להזהר , וממה להמנע בתירגול. לסיכום: אין דבר כזה מנח/ תנעת גוף אסורה. יש לתרגל תירגול נכון ומושכל את סך מנחי הגוף אליו הוא מסוגל . לקריאה נוספת בנושא: מאמר שחיברתי שנמצא כן מימין תחת השם :"צ'י קונג למען שלד בריא" http://www.doctors.co.il/ar/7904/צי-קונג+-+למען+שלד+בריא בברכה- גרשון קום

17/10/2010 | 07:44 | מאת: מתרגל

גרשון תודה על התשובה קראתי את המאמר והוא מענין חשיבה מעניינת והגיונית תודה

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה