שאלה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

27/07/2010 | 17:11 | מאת: ניר ל.

האם לצ'י קונג יש קו מנחה קבוע מבחינת תנועתית או לפי מה קובעים איך מבצעים את התנועה: זה תנועה קווית או מעגלית וכו' אם בכלל או שאין כאן משהו הכרחי.

שלום זה עיקרו של הצ'י קונג : קודי התנועה ,שפת הגוף היחודיית היוצרת תנועה עוצמתית עם מינימום מאמץ; ואף תנועה שמשפיעה בהיבט הפיזי על מרכיבי שלד רבים וכן משפיעה ברמה האנרגטית.קודי התנועה של הצ'י קונג כה יעילים שהם אף השפיעו על מפתחי אמנויות הלחימה שהתעניינו בהפקת תנועה עוצמתית כאמור עם מינימום הוצאת אנרגיה. תוכל לקרוא על כך במאמר שלי המפרט את קודי התנועה העיקריים ואף ממליץ לאמץ מאפייני תנועה אלה לחיי היומיום. המאמר מופיע כאן מימין ומעט למטה :"צ'י קונג כארגז הכלים לחיי היומיום".הנה הקישור אם אתה מעונין. http://www.doctors.co.il/ar/4648/הצי+קונג+כארגז+כלים+לחיי+היומיום גם המאמר סוד התנועה היעילה , מאמר שלי שמופיע כאן מימין, יוכל לסייע לך. בברכה- גרשון קום

01/08/2010 | 19:29 | מאת: נ יצן

צ'י גונג ( 气功/炁功 ) הינו מושג מודרני הכולל תחתיו מספר רב של תרגולות עתיקות יומין שהתקיימו בסין. בין היתר נכללים תחת שם זה דאו-יין (导引), זיקוק הטבלית (ליאן דאן 炼丹), תרגול דאו (שיו-דאו 修道), ישיבת זן (דזואו צ'אן 坐禅) ופליטה ובליעה (טו-נא 吐呐). בספרות הסינית העתיקה הופיע מושג זה מעט מאד, לרוב ללא פרוש משמעות. המושג הפך לפופולארי בשנות החמישים לאחר שהופיע בספר "שיטות אימון צ'י גונג לריפוי" שם תיאר תרגול ממושך של הסדרת יציבה ונשימה. ישנם צ'י גונגים המתמקדים בדאן טיאן ואופי תנועתם קשור באיזור זה. ישנם צ'י גונגים המתמקדים בנשימה. יש המתמקדים במפרקים ותנועה ויש המתמקדים בערוצי זרימת הצ'י שבגוף. בכל אחד מהסוגים שציינתי מיושם אופי תנועה שונה לפעמים דומה ולפעמים הפוך לגמרי. אופי התנועה משפיע על איכות התוצאה וחשוב להקפיד על דרישות הבסיס של כל אחד ואחד מהסגנונות השונים. הכי חשוב זה להתייעץ עם המורה שלך ולבדוק איתו את משמעות השינוי בתנועה ומהו טווח שינוי התנועה המותר מבלי לשנות את אופי התרגול

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה