אבחנה בין דימוי גוף לדימוי עצמי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

29/06/2010 | 08:10 | מאת: Roza

גרשון קום,הפורום שלך מענין מאד.עוקבת אחריו כבר זמן רב.הפעם אני מבקשת לנצל את הפורום לשאול על הבדל בין שני מושגים שניתקלתי בהם מספר פעמים דימוי גוף ודימוי עצמי.

שלום - אכן יש מקום להתבלבלות בין שני המושגים שהם שונים מעט זה מזה. כשחשוב לי להעריך את הדימוי העצמי של המטופל/ת שלי לגבי עצמו, הסוגיה הנבדקת בדר"כ , היא מידת הריאליות בהערכת התפקוד העצמי ביחס לכישורים והיכולות האמיתיים. לעומת זאת- דימוי גופני עוסק בהבנת והדימוי של המטופל/ת ביחס לגופו; וכן בהבנת היכולת האינטראקטיבית של חלקי הגוף אלה לאלה במטרה להפיק תנועה או מנח. בברכה- גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה