אימון נשימה לשיקום סרעפת

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/06/2010 | 09:34 | מאת: צביקה זמיר

אני אחרי שיקום ארוך של פציעת תאונת דרכים ובהמלצת הרופאה אני מחפש מאמן שילמד אותי טכניכות לנשימה עמוקה בשביל להפעיל את הסרעפת.עד כמה אפשר להעזר בך או במישהו מוסמך אחר

08/06/2010 | 14:23 | מאת: ניר יצחקי

שלום צביקה. ברפואה הסינית הסרעפת היא שריר הנשלט בפעולתו על ידי איבר ה-Gan. Gan מתורגם בדרך כלל כאיבר הכבד, אם כי אין זה בדיוק האיבר הפיסי אותו אנו מכירים במערב. כאשר אותו כבד מתוח, הוא מפריע לסרעפת להרפות, ופשוט בצורה של חגורה יוצר חייץ בין מרכז הגוף לחלקו העליון. בין היתר בצורה כזו הוא מקשה על שאיפת אויר, כיוון שבית החזה מוגבל. בדר"כ רגשות של כעס ומתח גורמים לכבד לצאת מאיזון- לכן עלינו לבצע פעילות משחררת מתחים ולחצים ע"מ להביא לרפיון באיזור הסרעפת- דוגמת תרגול צ'י קונג. צ'י קונג בהחלט יכול לעזור לבעיה בהנחיה של מורה מנוסה. כמובן, שילוב של דיקור סיני יכול להביא לתוצאות טובות אף יותר. בברכה, ניר יצחקי www.nirizhaki.co.il

08/06/2010 | 20:12 | מאת: צביקה זמיר

לניר יצחקי תודה על תשומת לבך אבל קשה לי לקבל את התאוריה שלך כי נפגעתי בתאונת דרכים פיזית באזור החזה בצורה שמפריעה נשימתית ואני לא מוצא קשר למה שאתה כותב אבל תודה

שלום- באימון של תנועה טיפולית בשיטה שאני מתרגל ומטפל יש התייחסות של כמעט חמישים אחוז לענין הנשימה שמשולבת בתנועה -לצורך הפעלת תהליכי גוף-נפש. האימון הנשימתי מפעיל את הסרעפת שגוררת אחריה הפעלת כל המנגנון הנישמתי :ראות וכן את המיפרקים שבין הצלעות לחוליות: T.1-T.12 ומיפרקי החוליות הנ"ל. וכן - המיפרקים שבין הצלעות לעצם בית החזה .כמו כן השפעה על איברי הבטן. כמו כן להפעלת הסרעפת במסגרת אימון נשימתי יש גם השפעות על תהליכים נפשיים ומנטאליים. הנושא מורכב מידי בכדי למצות אותו בתשובה כאן בפורום והוא מתאים יותר כמאמר . אתה מוזמן לפנות אלי במייל המצויין כאן למטה. בברכה: גרשון קום [email protected]

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה