דימוי עצמי ושינוי הופעה חיצונית

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/02/2010 | 09:09 | מאת: אמא לבן 23

היי קראתי כאן חלק מהמאמרים שלך ואני מעוניינת להבין מה הקשר בין שינוי יציבה או הופעה חיצונית לדימוי עצמי ובעצם מה הרעיון הטיפולי.ושאלה נוספת אם סוג טיול כזה מתאים לאחד בן 23 עם בעיות של חרדה חברתית.

שלום בגלל מורכבות הנושא - אסתפק באיזכור עיקרי הדברים. הנחות היסוד של אסטרטגייה טיפולית מסוג זה, מתבססות על כך, שבאזור התחושתי במוח, קיימת לכל אחד מאיתנו "תבנית יציבתית" של הגוף המשפיעה על שפת הגוף שלנו. התבנית היציבתית משופעת ממספר גורמים לדוגמה: גורם פיזי כמו כאב בגלל ישיבה או עמידה לא נכונה הגורמים ללחץ על מערכת היציבה והתנועה .לחץ על מיפרק, גיד, שריר ; או אפילו על איבר פנימי. תחושת הכאב מעבירה משוב לאזור התחושתי במוח ששולח הוראות תיקון יציבה לגוף שמתקן בהתאם. קיימת כל העת מערכת של משוב ותגובה בין המידע התחושתי של הגוף, לתבנית היציבה במוח שמורה לגוף בחזרה מה ואיך לתקן. לענייננו : מודעות עצמית הוא גורם נוסף לצד רבים אחרים המשפיעים על התבנית היציבתית של כל אחד מאיתנו. במילים אחרות , המוח (האזור התחושתי) משפיע על שפת הגוף . בכדי שזה יתרחש צריך להזין את האזור התחושתי במידע הנחוץ הנרכש בטיפול הנ"ל בכדי שיבצע את תיקון היציבה אליו שואפים. לעיתים צריך להקדים "ולמחוק" , לבטל את המידע שכבר קיים שם שנותן הוראות יציבה לגוף שאנחנו לא מעוניינים בהם ולהזין במידע חדש . זה תהליך. אין כאן מעשה קסמים ולהטוטים אלא התבייתות על תהליך טבעי שכל אחד מאיתנו עובר אותו, אלא שלחלקינו יש שיבושים בגלל אירועים כאלה ואחרים במסכת חייהם שהטביעו חותם כל כך עמוק שהוא משפיע על תפיסת תבנית היציבה שלנו, שמשפיעה על מערכת היציבה הנראית לכולם . לגבי שאלתך, האם הטיפול מתאים לבן 23 , אז הענין כאן הוא לא הגיל אלא יותר הנחישות של המטופל לשונת את דפוסי היציבה שלו ; זאת משום שלפי אסטרטגיה זו - שינוי יציבה מתחיל בשלב ראשון בענין התפיסה של מודעות עצמית לגבי "האני" ; דבר שאמור להיטמע במוח שאמור לתקן את היציבה הלא רצוייה . כאמור, זה תהליך ! ולרוב הוא חוויתי שלוקח את המטופל/ת למרחב עצמי אחר במרחב הגדול של העולם שגורר אחריו שרשרת שינויים תפקודיים בחיי היומיום והתייחסות שונה של הסובבים אל הפרט "שהחליף את הסחורה שהוא מציג בחלון הראווה העצמי שלו לעולם" לשאלות נוספות אשמח בברכה – גרשון קום http://www.youtube.com/user/GershonKum#p/a/u/0/ZlZk1qsEfyE

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה