נשימה נכונה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/01/2010 | 10:32 | מאת: אורית

שלום אני מתעניינת בשאלה מהי נשימה יעילה ונכונה: הבנתי שמומלץ לנשום "מהבטן", כי זו נשימה מרגיעה יותר (עפ"י היוגה). לעומת זאת, בכדי לשמור על עמוד השדרה בזמן עמידה, מומלץ לכווץ את שרירי הבטן, ולכן לנשום לבית החזה (עפ"י עקרונות הפילאטיס וגם עפ"י אורתופדים). ומה אם רוצים גם להיות רגועים וגם לשמור על עמוד השידרה? (אם זה לא הפורום הנכון, אשמח אם תוכל להפנות אותי לפורום הנכון) תודה

שלום – קטונתי מלקבוע מהו סגנון הנשימה היעיל עבורך . נשימה עמוקה זהו תהליך מאד אישי , כך שסגנון הנשימה-העמוקה המועדף , הוא עניינו הבלעדי של המתרגל. קיימים מספר סגנונות וגישות , כך שההמלצה הנכונה ביותר לתפישתי היא - להמליץ לך להתנסות במספר סגנונות ; ולהחליט מתוך תחושות והרגשות אישיות מהו סגנון הנשימה העמוקה שעושה לך את זה. עיקרי האפיונים של נשימה עמוקה בסגנון אותו אני מתרגל , מלמד ומטפל הוא : בשאיפה עמוקה דרך האף – הכנסת הבטן פנימה – בית החזה מתמלא –עמוד שידרה נמתח – משקל גוף עובר קלות לקידמת כפות הרגליים... ועוד ועוד נוהלים ..... בנשיפה עמוקה דרך הפה – הרפיית הבטן – ריקון בית החזה – עמוד שדרה מתקמר – משקל גוף עובר קלות לעקבי כפות הרגליים ועוד ועוד נוהלים שצריך ללמוד ולתרגל ברמה הממשית ולא דרך המדיה . לנשימה מסוג זה , יתרונות פיזיים כמו הגמשת עמוד השדרה , עיסוי איברים פנימיים בעזרת נשימה, וכן יתרונות מנטאליים ואנרגטיים . תירגול זה מלווה לעיתים גם בהנחיית דימיון מודרך.... חגיגה ........ : ) מאפייני סגנון זה מאפשר לבצע נשימה עמוקה תוך כדי תנועה בחיי היומיום מחוץ למזרון האימונים,אלמנט המוסיף הרבה יעילות למוטוריקה היומיומית , לתהליכים פיזיולוגיים ולהיבט הנפשי והמנטאלי. מתאים לך ? לא מתאים לך ? – את צריכה להחליט ! לא אני . כאמור , צריך להתאמן בכדי להבין (אמירתו המאד נכונה של מיאמוטו מוסאשי בספרו "ספר חמש הטבעות" ) (ב- 7/3 יפתח במכללת וינגייט קורס קצר ויעיל "תנועה טיפולית" , בהנחייתי , לקהל הרחב ; בו נתרגל גם (!) את סגנון הנשימה העמוקה הנ"ל ונחווה את יתרונותיה . את מוזמנת להצטרף). בברכה – גרשון קום http://www.youtube.com/user/GershonKum#p/a/u/0/ZlZk1qsEfyE

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה