8 התנועות הבסיסיות (?)

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

13/01/2010 | 15:42 | מאת: תמר התמרה

שלום רב, אני מתעניינת חדשה בצ'י קונג ושמעתי מ2 בחורות שלמדו במדיסיו נטורופתיה כי בין היתר לימדו אותן גם את 8" התנועות הבסיסיות של הצ'י קונג" האם ידוע לך מהן? - אשמח להפניות לסרטונים ברשת, שם אוכל לראות בדיוק לאילו תנועות התכוונו. תודה מראש תמר - קינסיולוגית

שלום אני לא יודע למה את מתכוונת שאת כותבת 8 התנועות הבסיסיות, אבל בהחלט יתכן שאת מתכוונת לסדרה הפופולארית והבסיסית: Eight pieces of brocade מופיע גם כ- Eight brocade exercises נסי גם עם פתיח הסיפרה 8 במקום eight (הערה: בתור מתענינת חדשה בצ'י קונג כפי שאת מגדירה את עצמך, חשוב שתדעי שמה שרואים בהדגמות וידאו זו רק התנועה הגולמית שהיא חלק קטן ממרכיבים נוספים של ביצוע תרגיל צ'י קונג. חלק ניכר מהטכניקה לא נקלט על ידי המצלמה לדוגמה: שאיפות,נשיפות, יצירת מתח שרירים וגידים והרפייה , שינוי מנחי משקל הגוף על כפות הרגליים , מנחים משתנים של עמוד שדרה ועוד ועוד ועוד; כך שמומלץ להעזר במורה מבין ענין ללימוד התרגילים). בברכה - גרשון קום

14/01/2010 | 00:02 | מאת: תמר התמרה

תודה רבה גרשון. האמת - גם אני לא ידעתי למה אני מתכוונת שהרי לא היה לי מושג במה מדובר ולכן שאלתי. אז חן חן לך עבור ההפניות. עכשיו לפחות אני יודעת כיצד זה נראה. ו - כן, בהחלט יש בדעתי ללמוד את הנושא הרבה יותר לעומק בעזרת מורה מוסמך/ת תמר

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה