מתיחות מרידיינים בסוף אימון אירובי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

16/12/2009 | 12:00 | מאת: רן ויאקי

אני ואחי מאמני קרטה ומעונינים כרגע לשפץ ולבנות תוכנית אימונים עם מרכיבים מיוחדים לקבוצות שלנו.אחד הדברים שאנחנו מתכננים זה הכנסת אימון תרגילי מקהו ותרגילי מתיחה דומים מהרפואה הסינית בעיקר למתיחת מרידיינים.אנחנו רוצים לדעת אם יש טעות או שזה בסדר אחרי אימון אירובי של קרטה להכניס את המרכיב הזה בתוכנית האימון הכוללת או שזה טעות ולא מומלץ.או שיותא נכון לבצע את זה בפתיחה של האימון.

שלום - בהחלט מומלץ ! וזאת משום ש- לאחר אימון עם עצימות האופיינית לאימון קראטה - הטמפרטורה של רקמות הגוף עולה ורמת הקשיות יורדת . שני פרמטרים אלה , משפרים את יעילות ויכולת המתיחות ומפחיתים את הסיכוי לפציעות הנובעות מביצוע תרגילי המתיחה. כלומר: מתקבלים תנאים לאימון מתיחות יעיל וגם בטוח . לשאלות נוספות:מה,איך,מתי,כיצד-מותחים,אתם מוזמנים כאן או למייל שלי. בברכה - גרשון קום http://www.youtube.com/user/GershonKum

23/12/2009 | 10:16 | מאת: רן ויאקי

גרשון תודה על התשובה שלחנו לך עוד כמה שאלות לאימייל תודה מראש על ההתייחסות

20/01/2010 | 21:49 | מאת: רוני ויסמן

הי, ישנו ספר נפלא שנקרא: "מתיחת מרידיאנים" של שיזוטו מסונגה. המפרט את סוגי המתיחות והשפעתן על האיברים השונים, ותרומתן לבריאות הגוף והנפש: על פי הגישה המזרחית לבריאות וחיוניות.ניתן בהחלט לשלב את התרגילים בכל אימון לאחר החימום,ובוודאי בסופו של האימון. ועל ידי כך להביא למשתתפים ערך מוסף רב.בהצלחה רוני ויסמן

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה