טיפול לדכאון לבן 25

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

09/12/2009 | 09:40 | מאת: רונית ס.

האם מומלץ והאם אפשרי בכלל לטפל בבעית דיכאון לבני בן 25 בעזרת שיטה טיפולית . לפני חמישה חודשים הוא עבר תאונת דרכים שהוא היה מעורב בה ולאחורנה יש סימנים של דכאון וחוסר רצון לעשות דברים יומ יומיים

09/12/2009 | 20:56 | מאת: מ ש

לאחר ניסיון אישי שלי שתירגלתי לבד עם דיסק של צי קונג שיש ברשותי זה אכן שיפר את מצב רוחי ונתן לי חשק וכוח למשך אותו היום וככל שתירגלתי יותר עשה לי יותר טוב

שלום ברמה העקרונית מבלי להתייחס למקרה הפרטי של בנך , אז בהחלט אפשרי לסייע למטופל עם תסמיני דכאון בעזרת טיפול בתנועה . יש רקורד בטיפולים מסוג זה. אפשרי עם שילוב טיפול פסכיאטרי / פסיכולוגי ואפשרי בלעדיו לפי החלטת כל המעורבים בטיפול. לגבי המקרה המובא כאן , יש רמז דק (מידי ולא מספק) שהדכאון הוא סימפטום להתמודדות עם טראומה שהתרחשה בעבר (תאונת דרכים) . בכל מיקרה נדרש אבחון של פסכיאטר בכדי למקד ולפקס את הבנת השפעת הטראומה על בנך. לאחר מכן אפשר לחזור ולהתייעץ בצורה אחראית ומקצועית לגבי סיוע בעזרת טיפול בתנועה. את מוזמנת לשאלות נוספות כאן או בתקשורת פרטית (ראי כאן בהמשך את המייל והנייד שלי) בברכה – גרשון קום

17/12/2009 | 15:38 | מאת: גלעד פסל

לרונית שלום! מומלץ ואפשרי לעזור במצבי דיכאון,לעניות דעתי וע"פ מחקרים הטיפול במגע,תנועה ודיקור עוזר בשיפור איכות החיים של הסובלים מדיכאון ושל בני משפחתם. חשוב להבדיל בין סוגי הדיכאון השונים(מינור,מיג'ור וכו')לבין מה שמכונה דיכי. בכל מקרה רצוי לפנות למטפל שמשלב תשאול מקיף וטיפול במגע ותנועה גם יחד.(לא בכל המקרים נדרש דיקור) אני ממליץ לך לקרוא באתר "תמורות" על דיכאון בברכה גלעד פסל מטפל ברפואה סינית ומורה בכיר לצ'י קונג.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה