שאלה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

15/11/2009 | 21:32 | מאת: מתעניין בתחום (חדש)

שאלה: הצ'י קונג או הצ'י גונג כמו שראיתי במקום אחר הוא רק מתייחס להזרמת צ'י במרידיאני הגוף ללא מגע אלא בתנועה או שיש לו עוד מטרות בתירגול ברובד טיפולי או אחר כמו בפלדנקרייז ושיטות דומות

שלום - נכון, בנוסף לפעילות מגרה של זרימת צ'י במרידיאנים ובמרכזי האנרגיה (דאן-טיין) , לצ'י קונג גם השפעות פיזיות על שלד הגוף (תוכל לקרוא כאן מימין את המאמר :"צ'י קונג למען שלד בריא"). אחת מבין קבוצות הצ'י קונג שלי מורכבת מאוסף מבורך של מתרגלים אנשי היי טק בשנות הארבעים לחייהם שסובלים ממכאובי מיפרקי שלד "מאובן" בגלל ישיבה מרובת שעות מול המחשב...ואחרי זה על הכורסה מול הטלביזיה....ואחרי זה בשינה על המיטה... כך שהאימון במקרה שלהם מכוון בעיקר להנעת שלד הגוף למנחים אליהם הוא מסוגל אך לא מגיע בגלל אופי אורח החיים שלהם. בנוסף, לצ'י קונג גם השפעה על ההיבט המנטאלי של המתרגל. (ראה תשובתי והפניות למאמרים בנושא כאן למטה "לחנה ז. יועצת החינוכית" ) לשאלות נוספת אתה מוזמן. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה