שאלה לסיני הראל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/11/2009 | 17:46 | מאת: אסף טנא

הי רציתי לשאול אותך אחרי כבר קרוב לשמונה שנים שאני מדריך צ'י קונג. וכבר לומד את התחום חמש עשר. איך אתה מסביר שהצ'י קונג עדיין לא הפך למאד נפוץ? או שרק אני מחטט את רגליי ורודף אחרי מקומות כאילו רק אתמול סיימתי ללמוד.

שלום - השאלה שלך לגיטימית בהחלט אבל צורת הפניה שלך לאדם פרטי מעל דפי הפורום לא מקובלת כל כך . אני בטוח שאם תפנה לסיני הראל באופן פרטי תקבל את כל תשומת הלב הראוייה. בהזדמנות זו אני יכול להעיר שהצ'י קונג בשנים האחרונות קיבל תנופה אדירה ובהתאם הביקוש להתנסות בשיטה זו במסגרת סדנאות של מקומות עבודה , והתנסות פרטית של אנשים להעשרה ומהיבט הטיפולי. בחודש שעבר יצא לי "לארגן" עבודה בהדרכת צ'י קונג טיפולי לשני מורי צ'י קונג. כמו כן אתה יכול להתרשם ממה שקורה כאן בפורום . מספר ההודעות עולה משמעותית וכן מספר הכניסות של הגולשים לפורום ; וזה בהחלט משקף את פריחת הצ'י קונג בארץ. בברכה - גרשון קום

05/11/2009 | 19:04 | מאת: אסף טנא

גרשון קודם כל תודה על תשובתך אני מצטער אם השאלה היתה לא מקובלת בעיניך יכול להיות שאתה צודק... פשוט בלימודים בוינגייט היתה תמיד תחושה שהצ'י קונג הולך להיות מאד פופלרי תוך כמה שנים, וזה נכון שיש עליה גדולה במודעות לגבי צ'י קונג. אבל עדיין אני נתקל בכלכך הרבה אנשים שלא יודעים מה זה וזה נשמע להם סינית, ואני שואל את עצמי הרי זו שיטה כלכך מופלאה שנותנת כלכך הרבה עוצמה למי שמתרגל אותה ולא משנה איזה גיל, איך זה שעדיין לא כול מכירים אותה, אני רואה מורים ליוגה או פלדנקרייז פותחים קבוצות וממלאים אותן בקלות כזאת. ואילו הצ'י קונג עדיין עוד כלכך שקט ונסתר, טוב אולי זה גם הקסם של השיטה. בכל מקרה לא חשבתי שזה לא בסדר לפנות לסיני פשוט ראיתי אותו כותב פו הרבה... בברכה אסף

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה