מדוע יש לגעת עם קצה הלשון בחך בתרגול צ'י גונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/11/2009 | 16:29 | מאת: ניצן אורן - שאנג וו ג'אי

שתי רשומות קצרות על הסיבות להרמת קצה הלשון אל החך בזמן תרגול צ'י גונג ותועלתן. http://internalarts.weebly.com/3/post/2009/02/25.html http://internalarts.weebly.com/3/post/2008/08/tongue-and-neck-flexors.html מקווה שמצאתם את הרשומות מעניינות ניצן אורן

04/11/2009 | 17:36 | מאת: אסף טנא

אהבתי את המאמרים רציתי רק להוסיף שהנגיעה בחיך העליון גם מסייעת להעצים את הנשימה דרך האף. תודה

13/01/2010 | 16:05 | מאת: תמר התמרה

גם אני רוצה להוסיך כי נגיעת הלשון בחיך העליון מזכיר / מעורר את המערכת הלימבית הנמצאת בדיוק מעליו ומהווה את החלק הפנימי של המוח. במערכת זו נמצא התלמוס המנטר את הקלט החושי מהסביבה וכן האמיגדלה האחראית על תגובת "עימות או מילוט". הפנית תשומת הלב למערכת מוחית זו, מסייעת לשליטה על התגובות האוטומטיות במיחד במצבי לחץ / סכנה / לחימה.

שלום ניצן אורן. זה נושא חשוב ומשמעותי שלא מרבים לעסוק בו. תודה . (לצערי מנהלי האתר ביטלו את האפשרות "לקישורים/לינקים חיים" בפורומים השונים באתר כאן; כך שאני ממליץ לגושלים לבצע "העתק הדבק" בכדי לקרוא את הרשומות של ניצן אורן) יום טוב - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה