שאלה על דימוי גופני

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/09/2009 | 10:05 | מאת: זיו לוקאשי

שאלה על דימוי גופני: הדימוי הגופני יציבה וכו' זה משהו שכמו שאומרים נמצא בראש מכאן אני רוצה לשאול אם לא עדיף טיפול פסיכולוגי נפשי על פני טיפול תנועתי לשנות דימוי גופני. תודה מראש זיו ל.

שלום – א.לתפיסתי המטופל הוא היחיד שיכול להחליט באיזו דסיצפלינה הוא יטופל . לא חייב שיהיה שחור- לבן. אפשר לשלב בין שיטות טיפול. ב.לגבי שאלתך : באזור התחושתי של המוח קיימת פעילות האחראית על מודל היציבה שלנו. כמו מערכות אחרות במוח , גם מערכת זו עובדת על עיקרון של קבלת גירוי ומידע והחזרת משוב ותיקון לגוף. במקרה זה תיקון יציבה. לאזור זה במוח מתנקזים כל העת הרבה מאד נתונים ובהתאם נקבע על ידי המוח מה יהיה מצב היציבה של הגוף בכל רגע נתון. הנתונים הרלוונטים המתנקזים לאזור המוחי המטפל ביציבה ועל פיהם מועבר לגוף תיקוני יציבה הם : טיב שיווי המשקל , נתונים על מצב בטחונינו האם אנו מותקפים פיזית או מנטאלית ועלינו להיות במגננה או שולטים במצב , נתונים תורשתיים , נתונים על טונוס השרירים המשתתפי ביציבה , שיפוע התשתית , ויש עוד . אחת מהנחות היסוד בטיפול תנועתי הוא, שמצב מנטלי משפיע על אופי יציבה ומנח הגוף, וההפך. אז מה אמרנו ? אמרנו ש- האזור התחושתי במוח מכוונן את איכות וסוג היציבה . אם נרצה לשנות את מצב היציבה בטיפול תנועתיי בדרך כלל (!) זה אפשרי ; בעזרת מניפולציות טיפוליות שתפקידן לתקן את היציבה שתשפיע על המצב המנטלי החוזר ומתקן את היציבה. במילים אחרות יוצרים כאן מעגל סגור בין התודעה שהתחדשה בהבנות חדשות לבין האזור התחושתי במוח שנותן הוראה לגוף לתקן ליציבה המבוקשת . התשובה קצרה ודחוסה - זה מה שאפשר כאן. לשאלות והבהרות נוספות – אתה מוזמן. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה