שיפור מיומנות נשימה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

28/08/2009 | 08:59 | מאת: רזי

אני צריך לשפר את היכולת הנשימתית שלי לאחר טיפול רפואי במערכת הנשימתית שלי. אני מעונין לדעת אם השיטה של הפורום כאן צי קונג יכולה לעזור לי בקטע הזה.

שלום - בצ'י קונג לומדים שכל תנועה בכל זמן ןבכל מקום מורכבת בין השאר משני כוחות אנרגטיים.האחד מכונה "Yang" והשני מכונה "Yin" . בכדי לממש כוחות אלה ,וליצור בעזרתם תנועה עוצמתית , יעילה במינמום מאמץ -יש לבצע מספר ישומיים תנועתיים ונשימתיים המסונכרנים זה עם זה. בענין נשימה -בהתייחסות ל- Yang מבצעים שאיפה דרך האף , ובהתייחסות ל- Yin מבצעים נשיפה דרך הפה. מתרגלים מתחילים מתמודדים עם תרגילים בהם אורך השאיפה והנשיפה הם שווים; ובשלב מתקדם יותר, מתמודדים עם תרגילים שבהם יש שונות מבחינת הזמן המוקצה לשאיפה ונשיפה. ממליץ להתנסות בתירגול בכדי להבין טוב יותר. לסיכום: כן , תירגול צ'י קונג לפחות בסגנון אותו אני מתרגל ומלמד, מהווה גם הזדמנות לאימון מערכת הנשימה במסגרת תירגול שאיפות נשיפות ;ובין תלמידיי יש כאלה שזו הסיבה העיקרית ללמוד ולתרגל צ'י קונג. לקריאה נוספת יש כאן מימין מאמרים בנושא צ'י קונג. ניתן ללחוץ עם העכבר על התמונה השלישית עם האשה בגופייה אדומה לקריאת מאמר בנושא הנ"ל , תחת הכותרת : סוד התנועה היעילה. שבוע טוב , גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה