להכנס ולצאת מהרכב הפרטי .

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

19/07/2009 | 14:27 | מאת: יעקב הלוי

שאלה ליודעי דבר למרות שאני לא בטוח שזה המקום הנכון לשאלתי. אבקשכם המלצות מקצועיות להכנס בצורה נכונה לכב הפרטי. אולי בגלל גילי (67) ואולי בגלל הכרס אני מוצא את עצמי לאחרונה מתקשה להכנס לרכבי הפרטי שהוא בגודל ממוצע (מאזדה ) יותר ויותר. בתודה מראש

שלום ! שאלה מעניינת וחכם מצידך לפנות לפורום שלי לקבל תשובה. זאת מכיוון שהחכמה בתירגול צ'י קונג הוא ליישם את עקרונות התירגול לחיי היומיום . כניסה לרכב פרטי היא למעשה כניסה לחלל פח קטן המאפשר ישיבה, דרך פתח צר יחסית ; מה גם שלעיתים הרכב לא מוצב באותו מפלס שבו אנחנו עומדים (כביש מול מדרכה) דבר שלא מקל את עניין הכניסה לרכב . (ראה סעיף 2 מה אני עושה עם חלק מתלמידיי שמבקשים לבדוק על עצמם יישום תירגול צ'י קונג). אם ניישם עקרונות רלוונטיים של הצ'י קונג לעניין הכניסה לרכב הפרטי אז ההמלצות הן : 1. מהתבוננות אני רואה שיש כאלה שיעדיפו להכניס את הראש ראשון ולאחר מכן את שאר הגוף. אחרים יעדיפו להכניס קודם את הרגליים ואח כך את הפלג העליון של הגוף ; ויש כאלה , שיכניסו את האגן ראשון ושאר הגוף אחריו . כל האפשרויות הנ"ל הן בסדר , ואף אחת מהן לא פסולה ; אלא שמומלץ בכדי להקל את מוטוריקת ההשתחלות לרכב ,להתחיל מנקודת הציר של הגוף – נקודת האמצע כלומר האגן . לאחר מכן , פשוט לסובב לימין את שאר חלקי הגוף . הפעלת האגן כיוזם התנועה הוא עקרון צ'י קונג חשוב בכל תנועה שהיא. 2. חשוב יותר מחשוב - לבצע את הכניסה כשעמוד השדרה גמיש , והחוליות בתיאום עם הגוף מבצעות כל אחת בתורה את הכפיפה . אם עמוד השדרה יהיה מגושם , לא מתואם עם תנועת הגוף – עלול להיווצר לחץ מיותר ולא בריא ואף נזק. באימוני צ'י קונג , אצל המורים המתאימים , עובדים הרבה מאד על הגמשת עמוד השדרה והפעלתו בהרמוניה מלאה עם שאר חלקי הגוף בהתאם למנח ממנו יוצאים ואליו נכנסים. תובנה שלוקחים אותה אחר כך לתנועתיות חיי היומיום . (אגב, באימונים פרטיים שלי ליישום אימוני הצ'י קונג (יש אפשרות - לאחר מספר אימוני צ'י קונג לצאת לטבע בכדי להעמיד למבחן את התובנות עליהם עבדנו במסגרת אימוני צ'י קונג רגילים) , לצורך כך , לעיתים, בין השאר -אני קושר חבל בין שני עמודים; כשהאתגר הוא לחלוף מתחת לחבל מצד לצד מבלי לגעת בו.... ואח"כ מורידים את מפלס החבל והאתגר גדול יותר...זה אימון שמיועד גם (!) לבעלי כרסים בגילך שהחליטו להיטיב עם עצמם בעזרת אימוני צ'י קונג... אם יודעים ליישם את עקרונות הצ'י קונג- המוזכרים כאן פלוס עוד כמה , אז מסתבר שזה אפשרי. לא לנסות לבד.) . 3. מומלץ לכולם , בעיקר למגושמים , לבצע שאיפה מודגשת דרך האף (לא דרמטי. משהו בינך לבין עצמך) לפני הכניסה לרכב , ולשחרר דרך הפה בעת המאמץ של ההשתחלות והתמקמות על הכסא . 4. המלצה אחרונה : הירגעות. לאחר ההתמקמות על הכסא , היישר מבט לאופק והירגע . מומלץ פעם נוספת לשאוף דרך האף ולנשוף דרך הפה. .... זה טוב , גם לתפקוד המוח ולחץ הדם . כל העניין לא יותר מכמה שניות.... גם כאן ,לא משהו דרמטי,אלא משהו בינך לבין עצמך. נסה ותיווכח שהנסיעה שלך תהה יעילה ובטוחה יותר ופחות מעייפת. סע בזהירות – גרשון קום

20/07/2009 | 15:49 | מאת: אחת שמעיינת

מעענין ההקשר שעשית בין השיטה שלך לשאלה תירגלתי ג'יוגיטסו חמש שנים והפסקתי ההסבר שלך עושה לי חשק לחזור לפעילות ולהתאמן בצ'יקונג אבל זה יהיה אחרי ההריון

21/07/2009 | 07:50 | מאת: פיזיותרפיסט

ההמלצות שלך טובות מאד . המלצה נוספת זה לא להתעצל ולשים את התיק בתא המטען לפני הכניסה לרכב.ההמלצה שלי כניסה לרכב עם התיק והנחתו על המושב האחורי מאלצת את הנהג להשתמש במערכות שרירים רבות והפעלת ע"ש .

22/07/2009 | 17:33 | מאת: יעקב הלוי

תודה גרשון קום על תשובתך. ניסתי אבל כנראה שחלוד כמוני משלם עכשיו את המחיר ואני יזדקק להדרכתה אישית.לא יודע מאיפה להתחיל אפילו.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה