איזה אלמנט לתרגל בקיץ ?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

15/06/2009 | 15:09 | מאת: רן דוג'ו

גרשון האם רצוי לתרגל בקיץ תרגילי אלמנט אש למרות שאלמנט אש שהקיץ מביא איתו כבר קיים ביקום כרגע עד הסתיו, או שרצוי להתרכז באלמנט מים לקזז את ההרגשה הרעה של חום הקיץ ?

שלום – אם סגנון האימון שלך הוא בהתאם לחמשת האלמנטים , אז ההמלצה היא בכדי ליצור אימון ותירגול הרמוני - לשלב בכל אימון, תרגילים בעלי משמעות של חמשת האלמנטים ויחד עם זאת להקפיד בכל עונה להדגיש תירגול של האלמנט הקיים. כלומר ארבעה אלמנטים באותו מינון ואחד מודגש. בקיץ – אלמנט אש וכן הלאה. (ליתר דיוק מומלץ לקראת סוף כל עונה להתחיל עם דגש תירגולי האלמנט של העונה הקרבה ובאה). כל זאת אם המתרגל מאוזן אנרגטית. ובמידה ולא, הדגשי התרגול יהיו בהתאם לסימפטומים מהם הוא סובל. (אבחון). קיץ נעים – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה