מציאת עבודה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/06/2009 | 15:45 | מאת: מסיימת שנה א

מסיימת שנה א' צ'י קונג טיפולי ומתלבטת לגבי המשך שנה ב'. אשמח לדעת מבעלי ניסיון מה הסיכויים למצוא עבודה בצ'י קונג טיפולי ?

שלום – שתי הערות: א. בצ'י קונג טיפולי לא מוצאים עבודה אלא יוצרים את העבודה. מלאכת יצירת העבודה, היא מלאכה קשה וסיזיפית ואולי בזכות עובדה זו , מעטים הם העוסקים בצ'י קונג טיפולי כעבודה (וטוב שכך). הכוונה בעבודה היא - לא רק בהדרכת קבוצה אחת או שתיים והרמת אתר אישי שלא זוכה לעידכונים וחידושים אלא הרבה הרבה מעבר לכך . הכוונה - גם לניהול קליניקה טיפולית- פעילה וריוחית על בסיס תנועה, גם עיסוק בהנחיית סדנאות תנועתיות על בסיס צ'י קונג- בפני קהלים שונים ומגוונים. גם בכתיבת מאמרי סטארט אפ בנושא. ובכלל, בחקר אמיתי יומיומי כדרך חיים ; להרחבה והעמקת ההבנה בתחום וכל זאת בהרבה שקט וצנעה . פחות לדבר על הזולת ויותר להשקיע בעשייה אמיתית..... ב. כמו כן צריך להבין שצ'י קונג זה תחום שלא לומדים אותו בשביל שתהה עבודה . אלא- צ'י קונג לומדים ומתרגלים הרבה שנים, למטרת העצמה ואיזון גוף – נפש . המעבר המעשי לעיסוק בטיפול תנועתי ,הדרכה והנחייה בתחום, מתבצע בעזרת דינמיקה טבעית שמתעלת את המתרגל לאחר תקופה ארוכה של לימוד וחקר התחום. לסיכום : אם את מתלבטת אם להמשיך לשנה ב' רק בגלל עניין העבודה אז עיזבי את זה . צ'י קונג לומדים מתוך קדושה לחיזוק והעצמת הפנימיות.... וזו הסיבה שאני ממליץ לך להמשיך לשנה ב'. בהצלחה בדרך – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה