שיקום אחרי תאונת אופנוע

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/05/2009 | 15:47 | מאת: קרין

היי חבר שלי נפגע תאונת דרכים פגוע ברגליים. עכשיו הוא בטיפולי פיזיותרפיה שיקום לאחר תקופה ארוכה של גבס. נראה לי שהבעיה שלו כרגע זה בעיקר בטחון עצמי להזיז את הרגליים בעיקר הימנית (שספגה פגיעה חמורה ביותר בעצם). מתענינת על טיפול בשיטה שלכם להחזיר את הבטחון העצמי ותנועת ההליכה בנוסף לטיפולי השיקום בפיזיותרפיה

שלום – בעיה שמאד מוכרת בשלב החזרה לשיגרה אצל ספורטאים לאחר פציעה משמעותית. בכל מקרה- בהחלט מומלץ לשלב צ'י קונג להחזרת הביטחון העצמי בתהליך השיקום (בידיעת הרופא ומעגל הצוות המטפל ) . מכיוון שקיימים מספר סגנונות צ'י קונג אני ממליץ על סגנון צ'י קונג תנועתי לפחות כזה שאני מתרגל ומלמד. ניתן להתחיל את הטיפול עם תרגילי צ'י קונג תנועתיים המאופיינים בתנועה ובמנחים מינוריים (כאלה שבדר"כ מאופיינים עם אלמנט המים בראיית הפילוסופיה של הרפואה הסינית) אך בעלי השפעה משמעותית; ולהתקדם לתרגילים תנועתיים יותר המאופיינים במנחי גוף בעלי זוויות נרחבות יותר אך עדין טבעיות לגוף - בהתאם לתגובה והתחושה של המטופל. בריאות – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה