Anxiety Disorder

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/03/2009 | 19:50 | מאת: ליאון

אני ע"ס מתעניין לדעת על טיפול תנועתי לאדם עם Anxiety Disorder על איזה בסיס הטיפול פועל ?

שלום – אימון צ'י קונג ורצוי תנועתי, עשוי להקל על מצבי חרדה משלש סיבות : א. היציאה מהבית לאירוע לא מחייב כמו אימון צ'י קונג קבוצתי , בניגוד למקום עבודה, עשוי להיות רגע מרענן בתחושת החרדה הדחוסה המלווה את המטופל שעות רבות במהלך היממה . ב. לימוד ותרגול טכניקות נשימות עמוקות ותרגילים פשוטים לביצוע , אך עוצמתיים מבחינת האפליקציות שלהם, הם חשובים לא פחות מהתרופות שהרופא רשם למטופל (לא בהכרח במקום התרופות). ג. ובנוסף , אימון צ'י קונג מתבסס על עקרונות הרפואה הסינית הטוענת שרוב המקרים של חרדה (להבדיל מפחד) מעידים על דיסהרמוניה של אנרגיית הלב. אימון צ'י קונג ייעודיי לעניין זה עשוי לגרות את המרידיאנים הרלוונטים (ערוצי האנרגיה בראיית הרפואה הסינית) - ולהקל . מיאמוטו מוסאשי מחבר הספר "ספר החמש הטבעות" נהג לסיים כמעט כל פרק בספרו באמירה:"...עליך לחקור זאת לעומק". וחקירה לעומק ,בכל מה שקשור לתנועה , היא להתנסות לאורך זמן לאפשר לתירגול לעשות את שלו...... בריאות ואיזון – גרשון קום

08/03/2009 | 10:13 | מאת: רפי

אשמח לדעת אם יש במרכז הארץ קבוצת תמיכה של סובלים מחרדה בשיטת תנועה ?

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה