שאלה על צ'י קונג ושלד גוף האדם

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

09/02/2009 | 15:47 | מאת: ראוזימן

לגרשון קום קראתי את המאמר שמופיע כאן. אני רוכב אופנוע וברצוני לשאול האם תירגול צ'י קונג בתקופה מידיית של אחרי תאונת דרכים עם פגיעות שלד יכול לעזור לחזור לשיגרה. אם כן מהי המתכונת ? זה טיפול אחד על אחד או שבאים להתאמן בקבוצה ?

שלום - בהחלט מומלץ מאד לתרגל צ'י קונג ! אם מדובר בתקופה ראשונית לאחר התאונה ,אני מניח שאתה מקבל טיפולים פיזותרפיים ;כך שאני ממליץ להתייעץ עם הפיזיותרפיסט המטפל. לגבי שיעורים פרטיים או קבוצתיים זה תלוי במצבך הפיזי- יתכן ותזדקק לתרגילים כאלה שלא מתורגלים בקבוצה ויתכן שתוכל להשתלב בתוך תוכנית קבוצתית. מקובל גם שאנשים ללא קשר למצבם הפיזי יכולים (בעיקר כספית) ומעדיפים לקבל שיעורים פרטיים. כמו כן עליך לדעת שקיימים מספר סגנונות צ'י קונג : רוחניים עד פיזיים ללא סממני רוחניות , סגנונות תנועתיים לצד סגנונות סטטים המבוססים על עמידות. לאלה שרוצים להשתקם לאחר תאונת דרכים או תאונת ספורט (מיקרים שניתקלתי בהם כמטפל תנועתי ) אני ממליץ לבדוק אפשרות של צ'י קונג אקטיבי שפועל בעיקר על הפעלת מיפרקי הגוף בצורה משולבת והרמונית ומחזיר את תפקוד מערכת התנועה לתפקוד אופטימלי . החלמה מהירה - גרשון קום

11/02/2009 | 07:32 | מאת: ראוזימן

תודה . האם ממליץ להתאמן לבד בבית אבל בעזרת די.וי.די או קלטות וידיאו ?

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה