אימון תרגילים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

06/01/2009 | 09:49 | מאת: שמחה

אני בן 68 ולומד כבר חודשיים פעם בשבוע צ'י קונג ומיתקשה ליזכור את התרגילים בעל פה. איזה טיפים יש בכדי ליזכור אותם בעל פה

שלום - מי אמר שצריך לזכור את התרגילים אחרי השיעור הראשון ? או אחרי החודש הראשון ? או אחרי חצי השנה הראשונה ? כל אחד והקצב שלו. טיפ לזכור את התרגילים : פשוט - לא (!) לנסות לזכור אותם. תסיר את המשימה הזו מסדר היום שלך. בבית תחזור על המעט שאתה כן זוכר גם אם זה יוצא מבולבל . תחזור לשיעור - תתרגל שוב את התרגילים , תחזור הביתה -רק למחרת תנסה שוב לתרגל לבד -תתקן את החלק שהתבלבת בו בפעם הקודמת ולאט לאט יבנה לך התרגיל. כל מרכיבי הלמידה בצ'י קונג הם למעשה תהליך. תאפשר לתהליך להיבנות מאליו בלי לחץ מיותר. בהצלחה - גרשון קום

07/01/2009 | 22:07 | מאת: צחי שוחט

שלום לך. אם בכל זאת בוער לך לזכור, אתה יכול לנסות לרשום את התרגילים: קודם כל כמה תרגילים יש? לאחר מכן תן לעצמך קווי מתאר מנחים לכל תרגיל, אפילו לפי הדמיון שלך. ולבסוף שאל את המורה לשמות התרגילים במידה ויש להם. אך בסופו של דבר כמו שציין גרשון, תרגל כמה שתוכל את מה שאתה יודע. בנימה אישית אני אומר לך כי כדאי להתמיד. צ'י קונג הוא ענף תרגול מצויין לחיים בריאים, טובים ויפים. תהליך הלמידה עשיר והתחושות שאתה מרגיש עכשיו בתחילת הדרך הם חלק ממנו. בהצלחה צחי שוחט

08/01/2009 | 09:19 | מאת: רן ש.

אם אני עושה השלכה מהקטות בקראטה אז הבנת הההגיון מאחורי התרגיל מאד עוזר לזכור את התרגילים אבל האמת שזה בעיקר ענין של זמן ותהליך .בהתחלה זה הולך איטי וככל שתהיה יותר ותיק בתחום אז תזכור יותר בקלות

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה