שיקום לאחר פגיעה בברך

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

27/12/2008 | 15:15 | מאת: דור

עושה הרבה ספורט בעיקר כדור יד . לפני שלושה חודשים נפגעתי בברך במשחק עם טפול פיזיותרפיה לשיקום. מאז אני פוחד לחזור לפעילות ספורט. מתענין על פעילות שיקום ב עיקר להחזיר בטחון עצמי בפעילות ספורט .

שלום – העניין שאתה מעלה הוא די שכיח בקרב שחקני משחקי כדור קבוצתיים שעברו פציעה. צ'י קונג יכול לסייע מבחינה זו שהיא תורת תנועת גוף הפועלת על מערכות פנימיות במקצבים שונים. להחזרת הביטחון העצמי בתפקוד הברך, ניתן להציע לך בטיפול תנועתי בשלב הראשון תרגילים משפיעים עם מוטוריקה עדינה מאד ; ובהמשך לעלות בצורה מובנית מראש את מאפייני מוטוריקת התרגילים, למתבונן מהצד הם יראו בשלב מתקדם כלקוחים מתחום האירובי , כך שבסופם של סדרת מיפגשים -תרגיש בטוח בתפקוד הברך ותוכל לחזור לפעילות ספורט ללא עכבות. כמובן שגם לדינמיקה שלך כשחקן על המגרש יש מקום בתהליך השיקומי אבל זה כבר החלק של המאמן שלך בכדור – יד . בריאות – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה