מודעות עצמית בצ'יקונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

21/12/2008 | 13:39 | מאת: c.n

איך אפשר לשכנע אותי שיש קשר בין לתרגל תרגילי צ'יקונג להגברת המודעות העצמית לגוף ונפש.

23/12/2008 | 16:28 | מאת: אמיר ניסן

תחת השם צ'י קונג יש תרגולים מאוד שונים. יש תרגולי צ'י קונג שמדגישים גירוי מרידאנים, יש תרגולי צ'י קונג שמדגישים את הכנת הגוף ללחימה ויש תרגולי צ'י קונג שמדגישים את העבודה על ההכרה והמודעות. לדעתי כדי לעבוד על המודעות יש לתרגל תרגול של עמידה או תנועה אחת הרבה זמן. כאשר מתרגלים תרגול אחד לאורך זמן אפשר להתמקד פחות בתנועה החיצונית ויותר בעבודה על המודעות. סגנון שמדגיש מאוד את העבודה על ההכרה הוא אי צ'ואן ראה קישור: http://qikong.co.il/index.php?m=text&t=5138 קישורים למאמר נוסף שיכול לעזור לך לגבש דעה: http://qikong.co.il/index.php?m=ar&artd=1871 אמיר ניסן http://qikong.co.il/index.php

שלום c.n - אם אתה רוצה להשתכנע אז אני מציע לך פשוט להתנסות פיזית. ואם כבר שאלת אז הנה הסבר קצר : לתירגול צ'י קונג תרומה למודעות פיזית ונפשית או כפי שציינת את זה "מודעות גוף-נפש". שלושה הסברים לענין : א. בשיטת הצ'י קונג שאני מתרגל ומלמד , יש הקפדה על תנועתיות . תרגילי התנועה הם אינטגרטיביים כך שהם מפעילים את מירב מיפרקי הגוף בשילוב תיזמון נכון של מנחי חלקי הגוף ביחס לפרוצדורת התרגיל ולעיתים בשילוב אלמנטים של קורדינציה. אחד האתגרים בביצוע התירגול הוא הקשבה לגופינו בעת התירגול התנועתי ושימת לב להפעלת כל מיפרק שריר וגיד בעת התירגול תוך סינכרון מוטורי נכון של חלקי הגוף המשתתפים בתרגיל. תהליך זה גורם למתרגל להתבונן אל תוך עצמו ולהכיר טוב יותר את גופו , לאתר חולשות וההפך , יכולות פיזיות , והשלב הנוסף - הצבת אתגר : שיפור של היכולות המוטוריות . כמו כן קיימת הנחת יסוד שקיים קשר בין איכות התנועה למצב המנטאלי של האדם. שיפור מוטורי משפיע על ההיבט המנטאלי. ב. כמו - כן : הצ'י קונג היא שיטת תנועה המפעילה ומשפיעה גם על איכות זרימת הצ'י במרידיאנים (ערוצי האנרגיה הפרושים בגופינו בראיית הרפואה הסינית) וכן במרכזי האנרגיה כמו הדאן טיין לדוגמא . לגירוי הזרימה של הצ'י במרידיאנים ובאגני האנרגיה - בתירגול צ'י קונג , השפעה פיזית וכן השפעה נפשית ומנטלית - על המתרגל. ג. Ryokyu Endo טוען שגירוי המרידיאנים עשוי גם להשפיע על תת המודע של המטופל . הצ'י קונג הוא בהחלט אמצעי עוצמתי להעלות מודעות פיזית ונפשית . אתה מוזמן להתנסות ! בברכה – גרשון קום

18/01/2009 | 11:18 | מאת: בר

זה נורא

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה