כאבי גב

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/12/2008 | 09:41 | מאת: דיויד ש.

לגרשון קום מנהל הפורום בעקבות כאבי גב בעיקר כשאני מרים דברים הייתי בבדיקה במרפאת גב והאבחנה הכללית היתה לורדוזה מותנית פחות מהממוצע . הרופא אמר שבינתיים להמתין עם טיפול חודרני עד חבדיקה הבאה ובינתיים והציע לי להתחיל עם טיפול תנועתי באחת מהשיטות המקובלות להקלה . אבקש את חוות דעתך לגבי העניין הזה . תודה מראש

שלום - אם הרופא הציע לך כיוון של טיפול תנועתי אז אפשר לשער שהוא לא קובע שזה תורשתי אלא ענין של שיפור תנועה . בכל מיקרה המשמעות של לורדוזה נמוכה ביחס לממוצע, היא קיזוז בעקמומיות הטבעיות של עמוד השדרה המסייעות להגן על החוליות; ולכן הסיבה לתלונתך לגבי כאבים, בזמן שאתה מתכופף להרים משאות. ללא התייחסות למיקרה הפרטי שלך , באופן עקרוני ניתן לסייע בטיפול תנועתי במקרה שאתה מתאר, תוך דגש על העקרונות הבאים: 1. הפעלה נכונה של האגן - כיוזם תנועתי של הפעלת הגוף- בכלל; והפעלת האגן בתנועת כפיפה ופשיטה בפרט. 2. הפעלה תנועתית של חוליות הגב התחתון. 3. תרגילי תנועה המפעילים את שרירי הירך האחורי בעיקר . בריאות – גרשון קום

08/12/2008 | 15:30 | מאת: דיויד ש.

לגרשון קום תודה על תשובתך יש הסכמה מצד הפיזיותרפיסט שלי לכיוון הכללי של הטיפול שאתה מציע . שלחתי לך הודעה פרטית בעזרת הדואר האלקטרוני להמשך עבודה איתך אם זה אפשרי . מצפה לתשובה ממך.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה