צ'י קונג ואימוני איגרוף

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

14/08/2005 | 00:00 | מאת: מתענין

הגעתי אליכם אחרי שקראתי הפניה באתר תפוז .אני עליתי לפני כמה שנים מאוקריאנה .התאמנתי שמה באיגרוף ספורטיבי הייתי משתתף שם בטורנירים ,בארץ אני גם מתאמן באיגרוף .המאמן באוקריאנה אמר לי כל הזמן שאני צריך לקחת גם אימוני צ'י קונג לשיפור אבל מאמן בארץ לא ממליץ .מה דעה שלך ? . חוץ מזה שתדע שבמקום שאני התאמנתי באוקריאנה זה היה מקום רציני וכל מי שקיבל חגורה שחורה בקרטה היה חייב להתאמן גם בטי צ'י . מחכה לתשובה שלך .

שלום ! אני מחזק את דעתו של המאמן שלך מאוקריאנה שטוען שאימוני צ'י קונג ישפרו את ביצועי האיגרוף שלך ; וזאת מכמה סיבות : א. אימוני הצ'י קונג יחזקו את מערך ההגנה הראשוני של הגוף המכונה על פי הרפואה הסינית אנרגיה מגינה = Wei-Qi .אנרגיה זו נמצאת בין העור והשרירים ; כך שרמת הכאבים והפציעות באימונים ובתחרויות יפחת משמעותית . ב. בעזרת אימוני צ'י קונג ,תלמד לשנע אנרגיה ,שתשרת את מטרותיך כמתאגרף ,כך שהיציבה שלך תתעצם ותוכל לקבל ביטוי של "נטיעה כעץ " העומד גם בפני סערות חזקות המאיימות לשוברו ; וכן עוצמת החבטות שלך , יתעצמו גם הן בעזרת פיתוח מיומנויות של "אנרגיה מתפרצת" ,מיומנות יחודיית ובעלת עוצמה הנילמדת ומתורגלת באימוני צ'י קונג . ג. אימוני הצ'י קונג יקנו לך מיומנות נוספת של הרפיית הגוף גם במצב של לחץ טבעי הקיים בתחרות . הרפיית הגוף תגרום לכך ,שחבטות היריב יתמוססו ויתפזרו להן בגופך ,כך שהן יאבדו את המיקוד והעוצמה שלהן ; זאת לעומת מצב שבו גופך נוקשה ובמצב זה לחבטות היריב אפקטיביות רבה דבר שלא משרת את מטרותיך . אין ספק שהמאמן שלך מאוקריאנה ידע על מה הוא מדבר ! הצ'י קונג רק ישדרג אותך כמתאגרף . חפש קבוצת צ'י קונג המתאימה לעוסקים באמנויות לחימה .אם תרצה הפניות לקבוצות כאלה, אתה מוזמן לפנות אלי בדואר אלקטרוני . בהצלחה !

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה