צ'י קונג למשרד ולבית

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

25/11/2008 | 11:29 | מאת: סיני הראל

קוראים יקרים עוד רעיון לאיזון יסוד העץ . רצוי לעשות בו שימוש לכל מי שדבוק למחשב הכנסו לכתובת: http://chikong.wincol.ac.il/papaerb.htm יום טוב סיני

איייי .... הצוואר נתפס ....... למה לא הזהרת מראש ??!! ........ : }} אהבתי את הרעיון ! תודה סיני ! להתראות - גרשון

25/11/2008 | 21:24 | מאת: Roai

אחלה רעיון שאני יאמץ אותו במילואים הקרובים בשביל להחזיק את השומרים ערים. ההוראות לשומרים במוצב כתובים על קרטונית מנוילנת וכל שומר שמגיע לעמדה קורא אותם.במהלך המשמרת שלו. הפעם אני יכתוב אותם כמו כאן שורה מימין שורה משמאל. מדובר בערך ב 10 15 שורות .בשיטה הזו מה שבטוח שהשומרים לא ירדמו .

26/11/2008 | 01:34 | מאת: סיני הראל

רעיון מצויין אולי כדי להשאיר אותם בערנות תשתיל חידות משעשעות בתוך ההוראות מה שיאלץ אותם לקרוא את ההוראות מספר פעמים במהלך הלילה שמירה נעימה סיני

26/11/2008 | 09:49 | מאת: Olobi

בס"ד הבנתי את הרעיון הכללי מהכותרת והתגובות אבל לא הבנתי את ענין יסוד העץ כמי שלא נחשבת למקצועית בענין. אשמח להסברון . Olobi

26/11/2008 | 22:27 | מאת: סיני

מצאה חן בעיני המילה הסברון...הרגע הכנסתי אותה למילון השימושי שלי הצ'י קונג כשייך ישירות למשפחת הרפואה הסינית. יונק ממנה את מקורותיו בשפת המרידיאנים. כל תנועה מפעילה סט מסויים של מרידיאנים . המרידיאנים שאנו מפעילים בזמן הטיית הראש מצד לצד הם בעיקר מרידיאני כיס המרה המיוחס ליסוד העץ. ממבט נוסף - יסוד העץ שבטבע מיוצג על ידי הכבד בגופנו. לפי הסינים מכל 5 החושים שברשותנו הכבד מקושר לחוש הראייה. אומרים הסינים ששימוש יתר בחוש הראייה יפגע בעיניים- ובהכרח בכבד הגיוני.... לכן כל פעילות בעיניים מעוררת את יסוד העץ שבנו לפעולה. בנוסף תנועת הטיית הראש היזומה משחררת את המתח שנוצר במרידיאנים בעורף שגם הם שייכים ליסוד העץ מקווה שהסברתי את עקרונות הרפואה הסינית בהקשר זה אם תרצי להרחיב את הידע על יסוד העץ הסתכלי באתר בכתבה על מניעת אלימות בבני נוער המשתייכים "מן הסתם" גם ליסוד העץ http://chikong.wincol.ac.il/paper1.htm סיני

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה