עקרון השרשרת

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

30/10/2008 | 10:14 | מאת: סימון

שאלה: בצ'י קונג טיפולי יש דבר כזה עקרון השרשת בטיפול על מיפרקים ואזורים נוספים כמו שקיים בשיטות אחרות ?

שלום – "עקרון – השרשרת" או כפי שזה מכונה בספרות המקצועית Link - System קיים גם בתירגול צ'י קונג. עקרון זה מכונה גם תירגול אינטגרטיבי שבו הפעלת מרכיב מסויים :מיפרק לדוגמא תוך כדי התרגיל, גורר הפעלת מרכיב אחר שמפעיל מרכיב נוסף וכך הלאה והלאה . זה אחד מהאתגרים בתירגול צ'י קונג .התנועה הגולמית היא התנועה החיצונית הנראית לעין אך המתרגל צריך לבצע עוד מספר פעולות הנחשבות למעיין ניואנסים תנועתיים בכדי להפוך את תרגיל הצ'י קונג לתרגיל אינטגרטיבי המקיים את "עקרון - השרשרת" כך שהתירגול יהיה תירגול משפיע לעומק המערכות ; שאם לא כן , אז לא התבצע תירגול צ'י קונג אלא סתם הנעות ידיים ללא רווח . ושאלתי אליך היא , מאיזו שיטת תנועה, "עקרון – השרשת" מוכר לך ? בברכה – גרשון קום

01/11/2008 | 16:46 | מאת: סימון

תודה על התשובה לגביי כמו שאתה שואל אז את השכלתי המקצועית רכשתי בפריז בתחום פיזיותרפיה פלוס קראטה שיקומי שזה לימודים רציניים לא מוכר בארץ. הפורום שלך מענין אותי מאד וגם כתבתי לך משהו בדואר האלקטרוני שלך. תשים לב

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה