סגנון טיפול בתנועה אצלכם

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

06/10/2008 | 15:42 | מאת: מורה לפלדנקרייז

בפלדנקרייז יש שתי גישות טיפוליות FI ו- ATM כלפי המטופל מה נהוג אצלכם ?

שלום – בצ'י קונג טיפולי כמו גם ברוב התורות התנועתיות קיימות שתי הגישות שציינת ATM ו-FI אישית אני מקפיד על גישת ה- ATM (Awareness Through Movement) . אחת מהנחות היסוד הבסיסיות בטיפול תנועתי היא, שאיכות ואופי התנועה משקפים את מצבו המנטאלי , הנפשי ומצבו הפיזי של המתרגל. לכן, אני חושב שאין להתערב פיזית בדרך ביצוע התנועות אצל המתרגל המתלמד; אלא יש לאפשר למערכות הנ"ל להתאפס ולהתאזן באופן עצמאי בעזרת תירגול חוזר ונישנה. התערבות פיזית בביצוע התנועות רק עלול להפריע ואולי אף לקבע מצב של דיסהרמוניה. התערבות פיזית מנטרלת את התהליך אותו המתרגל מבקש ליישם כך שכל מטרת הטיפול התנועתי מתפספסת. במילים אחרות לא נוגעים ולא מעירים . המורה מבצע תרגיל , מסביר את המטרות וההגיון שמאחורי התרגיל והתלמיד מבצע כאשר איכות ואופי ביצוע התרגיל משקף את מצבו העכשווי של המתרגל. שנה טובה – גרשון קום

08/10/2008 | 10:05 | מאת: דפנה

לגרשון שלום תודה על ההערה/ההארה החשובה. למדתי והבנתי. אשמח לדעת מהי הגישה השנייה שצויינה. fi . בהזדמנות זו, תודה על הפורום המלמד והמעניין, על כל השפע, הידע הרב והמעניין שאתה חולק איתנו. שנה טובה ומבורכת

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה