צ'י קונג- כפתרון להפגת כאבי גב לסוגיהם

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

18/08/2008 | 15:34 | מאת: סיני הראל

לחנה, ולכל כואבי הגב ...כולל כותב מילים אלו החוטא לעיתים בשיכחת עצמו על חשבון גופו דומה כי יש פתרון פשוט זול ונגיש לכל אחד להלן הכתבה ודוגמאות מאוירות ליישום פתרון הבעיה http://chikong.wincol.ac.il/paper7.htm יחד עם זאת הערה, הארה, לתשומת לב אני מזמין אתכם להביע את עצמכם בנושא זה כי העניין מוחשי ונוגע בכל חלקה טובה בחיינו. מניסיוני במשך שנים של טיפול: בדיקור,צ'י קונג ושיחות מודעות נוכחתי שהגישה להסתפק בפתרון גופני לבעיה אקוטית זו שהיא נחלת רוב הציבור בארצנו- יועיל רק בחלקו מאחר שהנושא מקיף תחום רחב, אני ממליץ לקחת את הכתבה בעירבון מוגבל. כי חובה עלינו לראות את כאבי הגב (לדעתי) תמיד במכלול של גוף ונפש , כשהנפש לוקחת חלק לפחות 50 אחוז מהטיפול. אסתפק ברמיזה קטנה- ניקח דוגמה אחת. קודם כל ככלל: גבנו נשלט על ידי הכליות ויסוד המים על פי הרפואה הסינית שבשליטת שר האוצר. זאת אומרת שכאבי גב תחתון (בעיקר) יופיעו בתקופה שאנו מתמודדים עם יחסנו להישרדות. ראוי לציין שבתקופה זו של המין האנושי משמעות הדבר: יחסנו לחשבון הבנק שלנו.... אני בטוח שיש רבים שמהנהנים כרגע נכון!!! אני מדגיש את "יחסנו" כמילת מפתח. (ראיתי בימי חלדי מיליונרים שחיים כאילו מחר לא יוכלו לממן את ארוחת צהרים שלהם, ו"תפרנים" שחיים כאילו מנהל הבנק פותח להם כל יום חשבון בנק חדש , שהם בוחרים להשתמש רק בחלקו הזעיר). אם תלכו לפי הטבלה שבמאמר יתכן ותוכלו לשבץ את שאר סוגי כאבי הגב עלפי מיקומם. הסדרה עצמה שבאתר המגמה להכשרת מורי צ'י קונג במכללת וינגייט, נלמדת במגמה כסדרה השייכת לעונת האביב . היא שייכת ליסוד העץ האחראי על עמוד השדרה כולו. התבלבלתם!!! יסוד המים? יסוד העץ? - מי מהם שייך למה...רואים את מורכבות העניין? כן, זוהי רפואה בתנועה!!! ויש לה כללים שהסינים כבר עובדים עליהם כמה אלפי שנים. מסקרן? אותי מאוד בהצלחה... בהמשך המחקר האישי של כל אחד מכם סיני

תודה רבה סיני , מענין ומוערר מחשבה ! האתגר הוא להעביר את המסר לאותם אלה שסובלים מכאבי גב והם רבים בחברה המערבית ; עד כדי כך, שהיום רפואת הגב זוכה לתתי התמחויות ברפואה הקונבנציונאלית- שכידוע מתייחסת לכאב הגב כבעיה נקודתית; ולא כסימפטום לבעיה שאותו צריך לנטרל ; ועל סימפטומים אלה אתה כותב בסקירה שלך. תודה סיני , להתראות - גרשון

20/08/2008 | 18:55 | מאת: אלכס

אני חייב לציין שסבלתי תקופה ארוכה מכאבי גב חוזרים ונשנים פניתי למיטב הרופאים ואורטופדים טופלתי באינספור טיפולים:עיסויים לגב,דיקור סיני,טיפולי אורטופדיה ועוד... במקרה או שלא במקרה חבר המליץ לי לבדוק את המזרן שעליו אני ישן ואכן פניתי ל....... שתאמר לי מה המזרן שיתאים לי ואולי יעזור במשהו והם נתנו לי המלצה למזרן בריאות אורטפדי שעשוי מחומר ששכחתי את שמו מה שאני זוכר זה את הנוחות המדהימה ולמרבה ההפתעה גם את השיפור המדהים בכאבי הגב שמהם סבלתי כל כך הרבה זמן לא ידעתי כמה חשוב טיב המזרן ואיכותו הסתפקתי במזרן קפיצים רעוע במשך שנים רבות ועל זה שילמתי מחיר יקר בסבל של שנים כל כך מיותרות לדעתי ולדעת רבים הבסיס המרכזי למניעה של כאבי הגב הוא קודם כל במזרן שאנו ישנים עליו שליש מהחיים שלנו אלכס [email protected] הודעת המערכת: הפירסום כאן אסור ובהתאם לכך הוסרה מההודעה פרטים פירסומיים.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה