כאב טוב וכאב רע, ותנועת הפתיחה בטאי צ'י

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

31/07/2008 | 21:52 | מאת: אוהד קדם

בבלוג של בית הספר יצירה העליתי פוסט על כאב טוב וכאב רע בתרגול צ'י קונג וטאי צ'י. בנוסף העלינו לבלוג סרטון קצר שמדגים את התרגול האישי והתרגול בזוגות שאנחנו עושים כדי ללמוד לעומק ולרוחב את תנועת הפתיחה של הטאי צ'י. http://www.qigong.co.il/Blog/ אשמח להערות ושאלות. שבת שלום אוהד קדם

שלום אהד קדם העלית כאן נושא חשוב :כאב כזה או אחר באימון. נושא חשוב מהיבט של מהות והשפעת אימון צ'י קונג ובטיחות באימון. הכאב הנפוץ שאני ניתקלתי איתו אצל מתרגלים חדשים הוא "כאב - חולף". כלומר: כאב שמופיע בעת האימון או לאחר האימון ולשמחתי ולרווחתי מדווח על ידי המתרגל/ת ככאב שחלף במהלך הלילה בדרך כלל. הנקודה החיובית "בכאב – חולף" , שאימון הצ'י קונג הזיז משהו. אימון הצ'י קונג הראשוני למתרגל / ת הציף בעיה , שחרר חסימה אנרגטית לאורך מרידיאן או בנקודת השפעה מסוימת ,שמתבטאת בכאב חולף. מניסוני, כשמסבירים את זה למתרגל / ת , זה בדר"כ מתקבל בהסכמה ובהחלט מעורר מוטיבציה להמשיך ולהתאמן. תודה אהד קדם שהעלית כאן את הנושא החשוב הזה. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה