קבלת אנרגיה מהקרקע באומניות לחימה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

27/07/2008 | 14:31 | מאת: אסטוניה

תודה רבה על התשובה על חלוקת עומס משקל גוף על כף הרגל. אם אפשר רציתי לשאול עוד שאלה. ידוע לי שבאומניות לחימה כולל צ'י קונג המתרגלים מבצעים פעולה עם עזרה של אנרגיה המתקבלת מהקרקע וזה קיים גם בטניס ועוד מקצועות ספורט. השאלה שלי היא האם אדם נכה בגפיו התחתונות יכול לקבל אנרגיה מהקרקע לביצוע פעולות כמו אדם בריא ברגליו ?

שלום – הנושא נרחב מאד . ניתן לציין ברמה העקרונית שמההיבט הפיזיולוגי הכוחות המגיעים מהקרקע לגוף המתרגל עוברים דרך "הציר האנטומי" המכונה בספרות המקצועית כ- "Anatomical Axis" . ציר זה אינו מוחשי והוא מעין קו העובר במרכז עצמות הרגל : מכף הרגל דרך עצם ה- Tibia בשוק,דרך עצם ה – Femur בירך ומשם לאגן. הנקודה החשובה היא: שבמפגש בין הציר האנטומי של הירך לציר האנטומי של השוק נוצרת במצב אופטימלי ,זווית ממוצעת של 173 מעלות. במצב זה יש מעבר יעיל ואיכותי של הכוחות העוברים מהקרקע דרך מרכז הברך. במידה ותהה זווית שונה מהממוצע אז החלוקה על הברך לא תהה מאוזנת ; גורם שיעודד בלייה ושחיקה שיבוא על חשבון שימוש יעיל ועוצמתי בכוחות המגיעים מהקרקע . מבחינה אנרגטית ניתן גם כן לעשות שימוש תוך כדי תנועה בגיוס כוחות מהקרקע תוך התבססות על מערכת המרידיאנים בשילוב עם אגני אנרגיה בגוף. את זה ניתן לתרגל אינספור פעמים בתרגול אמיתי ונכון של צ'י קונג ולאחר מכן ליישם את זה בחיי היומיום. מקווה שכיוונתי לשאלתך. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה