שאלה - מישורי תנועה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/07/2008 | 10:29 | מאת: אלון מאירי

לגרשון קום - האם תירגול ציקונג או טאיצי אמור להפעיל את חוליות עמוד השדרה בכל ,דגש על כל מישורי התנועה של חוליות עמוד השדרה ? אני זקוק לזה כתירגול משקם .

11/07/2008 | 23:31 | מאת: סיני הראל

אלון יקר עקמת ! המוט ככלי טיפולי סדרת המוט את סדרת המוט בצ'י קונג פגשתי לראשונה בוייטנאם בכפר דייגים על שפת הים. עוד לפני עלות השחר בטרם בצבצו באופק קרני החמה, בעלטה כמעט מוחלטת, עמדו עשרות סינים בשורות אוחזים במוטות כמו בחרבות ותרגלו סדרה של כעשרה תרגילים ברצף. לימים, כשחזרתי ארצה איירתי את התרגילים על מנת שאזכור אותם. באחד מהטיפולים שלי בדיקור, הגיעה אלי ילדה חמודה וצעירה בת 10 עם עקמת של 35 מעלות בגב תחתון. שמתי לב לתופעה מעניינת - היא יודעת שיש לה עקמת אך לא מרגישה אותה. מובן שהיא גם סבלה מדימוי עצמי ירוד. מצאתי כי על אף שכולנו נושאים משא של אוויר במשקל של אטמוספירה אחת, ברוב מקרי העקמת התלונה השכיחה היא : שהחיים כבדים מנשוא ועמוד השדרה לא עומד בנטל ומתעקם. חיפשתי תרגילים בתנועה שיגרמו לה לחוש את חוסר האיזון בין הצדדים. אז צץ לי רעיון להשתמש במוט כסמן מכוון- שבהנחתו על הכתפיים "באחיזת רועה" בסיבוב לשני הצדדים מומחש ההבדל במתח בין צד ימין לצד שמאל שבגופנו. כך החלה "סדרת המוט" להוות כלי טיפולי לעקמת למטופלי. השימוש בה הפך חלק משלים לטיפול בדיקור, והוא מהווה גורם מאיץ לשיקום. הבאתי רעיון זה לתלמידי במגמה לצ'י קונג בוינגייט כאמצעי טיפולי ממדרגה ראשונה לכל בעיות הגב ובעיקר לעקמת. אגב, אותה בחורה צעירה, נמצאת היום כבר אחרי הצבא. לעקמת של אז אין זכר על אף שלדברי הרופאים הפתרון הקונבנציונאלי שהיה עבורה אז היה ניתוח או סד שילווה אותה לזמן ארוך. למותר לציין שנחסכו ממנה שני אלו. מאת: סיני הראל, מורה לצ'י קונג - ומי שעומד בראש התוכנית להכשרת מורי צ'י קונג בוינגייט אתר המגמה http://chikong.wincol.ac.il/picts.htm

שלום - בהקשר לתשובתו המעניינת של סיני הראל, אני רוצה להמליץ על ספר מענין:Bodymind של הפסיכולוג Ken Dychtwald , בו הוא מסכם שנים רבות של מחקר אודות הקשר בין גוף לנפש במצב בריאות ובמצב חולי. לספר גם מהדורה עברית בברכה - גרשון קום

שלום – בסגנון הצ'י קונג שאני מתרגל ומלמד שהוא סגנון תנועתי פיזי, יש תרגילים שבנוסף למשמעות האנרגטית שלהם הם בין השאר, באספקט הפיזי שלהם, מפעילים גם את חוליות עמוד השדרה בכל מישורי התנועה שלהם. כלומר: חוליות- C1 עד C7 : מישור חצי, מישור חזיתי ומישור תנועה אופקי. חוליות – T1 עד T12 : מישור תנועה חזיתי ומישור תנועה אופקי. חוליות- L1 עד L5 : מישור תנועה חצי. בריאות ויציבות – גרשון קום

13/07/2008 | 10:32 | מאת: אוהד קדם

שלום אלון ישנם סוגים רבים של צ'י קונג ולכל אחד מהם דגשים שונים. בחלק מסוגי הצ'י קונג יש תנועה של עמוד השדרה והחוליות בשלושה אופנים, הטייה לפנים ולאחור, הטייה לצדדים, ופיתול. מבין סוגי הצ'י קונג שאני מכיר, אני ממליץ על צ'י קונג קואן יין של שיטת שנג זן. סוג זה של צ'יקונג יכול להביא לחופש רב בעמוד השדרה. ניתן לראות את התרגול וההשפעה שלו בסרטון של מאסטר לי כאן http://www.qigong.co.il/qigong-sheng-zhen.html

שלום - מענין לצפות בקטעי הוידיאו ששיבצת באתר שלך. תנועה חלקה וזורמת כמו מים ע"י מאסטר שכבר לא בן 18 . בהחלט מרשים. תודה ! גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה