להכיר את פרופ' קרסו והמגמה לצ'י קונג בוינגייט

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

10/07/2008 | 13:19 | מאת: אילן

בתאריך ה- 11.7.08, יום ו', בין השעות: 09:00 – 12:30, יתקיים יום פתוח בMedi Win הכולל הרצאות, התנסויות ופגישות אישיות עם מנהלי המגמות. באו תכירו את מנהל המגמה להכשרת מורי צ'י קונג טיפולי סיני הראל בתכנית גם "חופשי" הרצאת פתיחה: "רפואה משלימה וקונבנציונאלית – סינרגיה של בריאות" המרצה - פרופ' רפי קרסו – מנהל אקדמי בשעה 9:30 בחדר 127 הנרשמים ללימודים ביום הפתוח יקבלו קורס חינם בהיקף של 30 שעות (1 ש"ש) על בסיס מקום פנוי. ראו פרטים מימין בדף http://chikong.wincol.ac.il/

שלום - א. שאלה : למה אתה מתכוון כשאתה כותב "בתוכנית גם חופשי" ? אתה מזמין את האורחים למזנון חופשי, ואם כן אז מה בתפריט ?; או שיש משמעות אחרת לחופשי הזה ? :) ב. הארה : למי שלא מכיר אז Medi Win זה מעין אגף במכללת וינגייט המתמחה ברפואה משלימה בניהולם של פרופ. רפי קרסו (שעיצב גם את הפסלים מעץ בלובי של המכללה. איש רב פעלים) וד"ר גילית שטיינר. יש לציין לאור הקפאון והשמרנות לטעמי שאוחזת את רוב המכללות המקבילות לרפואה משלימה בארץ ש- Medi Win הוא מקום שמשדר רעננות והתחדשות בלתי פוסקת מבחינת מספר הקורסים וההתמחויות המגוונות שהמקום מציע בכל שנה ושנה. ג. הארה נוספת והכי חשובה : בהצלחה לצוות צ'י קונג בראשותו של סיני הראל,צוות המורים של המגמה וצבא האסיסטנטים בראשותו של אילן . שיהיה רק טוב - גרשון קום

11/07/2008 | 08:11 | מאת: אילן

הסיפור האמיתי על דיוגנס? אני נזכר בדיוגנס, פילוסוף ומיסטיקן יווני יפה, מיסטיקן בעל איכות נדירה, שהיה ידוע כ-האיש החכם ביוון העתיקה. דיוגנס נהג להתהלך עירום, כי הוא אמר, "האדם נולד עירום, ונחלש מפני שהוא מגן על עצמו בבגדים". הוא חי בתוך אמפורה- כד ענק עם תחתית מחודדת שנועד להיטמן באדמה לשימור שמן. דיוגנס מצא אחד כזה ובו הוא חי. לימים כשהגיע אלכסנדר מוקדון לאתונה ושמע על דיוגנס, הגיע אליו עם שלל יועציו וצבאו . מצא אותו שוכב בתוך האמפורה אלכסנדר שישב על סוסו שעמד מעל לדיוגנס הציע לו כל מה שיחפוץ עד חצי המלכות בתנאי שיצטרף אליו למסעותיו דיוגנס ביקש שיסור קצת ימינה שלא יסתיר לו את קרני השמש שמחממת את עורפו. דיוגנס הוא הטאואיסט המערבי הוא מבטא את שיא החופש מבחינתי עכשיו לעניננו הכוונה שההרצאה של קרסו ללא תשלום מחכה לפגוש אתכם שם אישית, החיוכים- עלינו אילן

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה