תירגול אש בקיץ

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/07/2008 | 12:51 | מאת: סטודנטית לשעבר

היי גרשון קראתי את מה שכתבת על הקיץ . אני יודעת שבצ'י קונג טיפולי יש תרגילי אלמנט אנרגטי של אש אבל לא בטוחה שאפשר לתרגל אותם דוקא בקיץ כי כאילו האלמנט האנרגטי של האש כבר קיים ממילא בעונה הזו אז למה לתרגל אש בקיץ ? ביי סטודנטית לשעבר (למדתי שנה אחת צ'י קונג טיפולי בוינגייט)

שלום- מכיוון שהנחת היסוד היא שהאדם הוא חלק מהמרחב האנרגטי שמקיף אותנו, הרי מוטב שיתמזג עם המרחב שלו ויחיה איתו חיי הרמוניה; שאם לא כן , חייו אמורים להיות חסרי מנוח ונוחות פיזית ונפשית. אחת הדרכים לכך, היא לתרגל מערכי תרגילי צ'י קונג בכלל וכאלה עם זהות אנרגטית של המרחב בפרט. כרגע, במקרה שלנו, עם דגש על תרגילי אנרגיית האש, ששוהה איתנו כרגע במלוא עוצמתה במהלך עונת הקיץ. כמן כן רצוי לקראת סוף עונת הקיץ (מתי זה כבר יגיע? :) ) להתמקד גם בתרגילי אלמנט מתכת המזוהה עם תקופת הסתיו. כך נכין את עצמינו טוב יותר לשינוי האנרגטי הצפוי בין העונות ; שינוי שיש לו השפעה פיזית ונפשית. ההמלצות הנ"ל הן לאדם המאוזן אנרגטית. במידה והאדם אינו מאוזן, הרי שבמסגרת אימון צ'י קונג טיפולי, אני אמליץ על קובץ תרגילים אחר בהתאם למצבו של המטופל. איזון ובריאות – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה