מודעות גוף

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/06/2008 | 07:13 | מאת: אסף

אני מחפש אמצעי חכם וייחודי להגברת מודעות לגוף לקבוצת חריגי משקל כחלק מתוכנית אימון כוללת של הורדת משקל. מתענין בצ'י קונג טיפולי כשימוש להשגת מטרה זו . מה הניסיון שיש בתחום ועד כמה יעיל ?

שלום - הגעת למקום הנכון . תירגול נכון של צ'י קונג על כל הניאונסינים המתלווים לתנועה הגולמית, דורש מהמתרגל הקשבה והתבוננות בגופו . באימון ותירגול צ'י קונג קיים "שלב החקר" - האישי אליו המתרגל "נשאב" באופן טבעי בשלב מסויים. [ זמן ההגעה לשלב זה, תלוי בצורת ההוראה של המורה , בסגנון הצ'י קונג הנלמד (רצוי שיהיה סגנון פיזי בהשוואה לסגנון רוחני) וכמובן במתרגל עצמו ] . בתהליך "שלב החקר" , בעקבות הירידה לפרטים קטנים הכרוכים בביצוע תרגילי צ'י קונג, המתרגל לומד להתבונן , להקשיב , לזהות סטיות מוטריות ואחרות בגופו וכמובן לתקן אותם. לשאלות נוספות אתה מוזמן כאן בפורום או למייל שלי (תלחץ על התמונה משמאל). בהצלחה - גרשון קום

05/06/2008 | 15:47 | מאת: רחלי

אסף שלום רב, מהי תודעת גוף? והאם תודעת גוף נבדלת מ'התודעה' הגדולה שלנו? עפ"י הראייה הבודהיסטית אין הבדל בין השתיים. הגוף, הנפש והרוח הן אחד ורק תפיסתנו השגויה את העולם גורמת לתחושת נתק זה, המוביל לצער ולסבל. אני חושבת שאנשים עם עודף משקל חווים נתק זה בעצמה רבה מאוד וזה מוליך לחוסר אהבה והמשך ה'פגיעה' בגוף. תרגול צ'י קונג יכול לחזק את הקשר הזה בין כל המימדים שלנו ומביא להבנה, ברמות הגבוהות, שהחומר ממנו אנו עשויים הוא פסיק קטן לעומת האנרגיה שאנו מכילים ושייכים לה. התרגול מחבר אותנו לכוחות הגדולים שלנו. תרגול צ'י קונג מביא לאיזון זרימת הצ'י בגוף, וכשזרימת הצ'י הרמונית, חילוף החומרים משתפר, המערכת הנפשית מתאזנת, רמת המתחים יורדת (סטרס) וכל המערכות פועלות באופן יעיל יותר. לא פרטת מהי השיטה בה אתה פועל, אני מקווה שאין מדובר בשיטת 'כסאח' שמביאה להרזייה דרך ערעור הגוף, מצב אשר גורם לנזק בטווח הארוך. בברכה, רחלי ויטרט אשור מורה לצ'י קונג תלמידתו של סיפו וונג קיו קיט מחברת בלוג zen mind http://cafe.themarker.com/view.php?u=115463

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה