שאלה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

25/05/2008 | 10:33 | מאת: מתאמנת

אני משתתפת פעם בשבוע בקבוצת הצ'י קונג בעבודה אצלינו בחברת הייטק . אני כבר שלושה חודשים מתאמנת פעם בשבוע ואני פשוט לא מצליחה לא מצליחה ולא מצליחה לבצע את התנעות של התרגילים כשאצל האחרים זה הולך חלק. אני נוהגת , ואני עובדת בהייטק ואני לא בקטע של דיסלקטיות והכל בסדר אצלי אז מה קורה איתי ולמה אני לא מצליחה בצ'י קונג . מורה? שיטה ? או מה?

שלום - ללא קשר לענינך האישי קיימת הנחת יסוד הטוענת שאם מתרגל לא מצליח לבצע תנועת צ'י קונג אז ראשית זה לגיטימי ושנית זה נובע מחסימה אנרגטית כלשהי. יתכן שהמתרגל מנסה לתרגל תנועה בשיעור צ'י קונג ולא מצליח... יתכן אף שהמתרגל עומד פסיבי לחלוטין ומתבונן במורה.... זה בסדר ! כרגע, זה הצ'י קונג שלו. אם יתמיד בלי לחץ ודאגה הצירים החלודים של מאגרי האנרגיה ישתחררו אט אט.... לאט לאט המתרגל יווכח שהוא יותר ויותר מתחיל להשתלב בשיעור... ואם ימשיך ויתמיד הוא יווכח לראות שפעילות צ'י קונג מתחילה פה ושם גם להשפיע על חיי היומיום בדיוק באותם ענינים שהוא ביקש לשפר ולשדרג. אני ממליץ דווקא לך בעקבות מה שאת כותבת: להתמיד להגיע לאימונים , לנסות ולא להרפות. (אגב, פעם בשבוע זה מעט). בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה