בבקשה, דעה מקצועית על הפאלון גונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

13/04/2008 | 15:16 | מאת: יוסף

שלום, רציתי לבקש מהמומחי צ'י קונג של הפורום לתת את דעתם על הפאלון גונג שלהבנתי היא גם סוג של שיטת צ'י גונג כלשהי... מה נסיונם בתרגול השיטה או משמיעה עליה?

13/04/2008 | 21:10 | מאת: יקינטון החורש

רך מידי עם מעט תרגילים שחוזרים על עצמם . אותי זה משעמם

שלום - זו שיטה פופולארית חובקת עולם האוצרת בתוכה מסרים הרמוניים. כמו שציין "יקינטון החורש" בתגובתו כאן למעלה , הסגנון הוא רך .קיימות שיטות אימון אחרות פיזיות יותר. ממליץ לך לאתר בעזרת מנוע חיפוש:גוגל מידע על שיטה זו; אבל יותר מכך, ממליץ לך להתנסות פיזית. זו הדרך הנכונה לדעתי לקבל את מירב האינפורמציה . בברכה- גרשון קום

18/04/2008 | 20:39 | מאת: סיני הראל

פה לון גונג כשיטת צ'י קונג את שיטת הפא לון דאפה פגשתי לראשונה בסין בבייג'ין במספר פארקים בתחילת שנות ה- 90. הייתה זו תקופה בה עדיין לא רדפו שלטונות סין אחר התנועה שעם הזמן הוצאה מחוץ לחוק. לימים היא כל כך מצאה חן בעיני, שאף שזרתי חלקים ממנה כחלק מהסדרה בסדנה השנתית שבטבע, הנלמדת במכללת וינגייט. לעניות דעתי, זהו סגנון צ'י קונג, אחד מיני רבים שכנראה נוצר בדרום סין, בשל התנועות המדיטטיביות השזורות בו, המזכירות את תנוחות הבודהה שיובאו לסין החל מהמאה ה-6 לספירה. רקע היסטורי לסדרה: אותה תנועה מושמצת (אולי שלא בצדק) לקחה על עצמה שאיפות פוליטיות שמאיימות על יציבות השלטון הסיני. סין, שעוברת בימים אלו תהליך של מעבר מקומוניזם למעין קפיטליזם, חוששת מהתעצמות מרידות פנימיות ולכן מצירה את צעדיה. הצ'י קונג שאומץ על ידי אותה תנועה, דומה לעוד סגנונות מאותו סוג לכן. אין לו לדעתי, מיוחדות אופיינית. הוא נבחר מסיבה שלא ידועה לי לסמל המייצג תנועה הפוליטית, כמו "המגל והחרב" שנבחרו לייצג את הפלמ"ח. יחד עם זאת, יש לו מהמשותף עם סגנונות צ'י קונג אחרים שהוצאו מחוץ לחוק בסין של היום. סגנונות אלו שעל חלק מהם כתב בספרו עב הכרס ג'רי אלן ג'ונסון הנקרא: ,MEDICAL QIGONG גם הם הוצאו מחוץ לחוק בסין, בשל הניחוח המיסטי (של מה שאנו מכנים "עבודה זרה") הנודף מהם. סיני הראל

03/05/2008 | 21:07 | מאת: סוניה

למי ששאלה לגבי פאלון גונג מאוד מומלץ תקופת מה עסקתי בכך ועוזר מאוד לחיזוק הגוף והנפש בדרך עדינה . ללא ספורט אגרסיבי וכל השאר. ומי שמתמיד מתקדם למקומות מבורכים.(עין שלישית) לעשות את התרגילים הפיזיים בהקפדה ורצון ויש תוצאות אפילו עכשיו לפעמים שאין לי מצב רוח או פיזית אני מרגישה חלשה עושה כמה תרגילים ורווח לי. אין צורך להתיחס לחומר העיוני כי זה מרחיק אותך מהמטרה ליהודים החומר העיוני לא מדבר כי יש שם מסורת של שדים ודרקונים ולא יודעת מה שלא בשבילנו. התרגלים חשובים והמדיטציה והרוגע שמגיעים דרך התרגילים לא קשים בכלל. אפילו בקבוצה תקופה מה הגיע נכה בכיסא גלגלים עם עוזר שלו ועשה תרגילים שיכל בישיבה בכיסא גלגלים ואמר שהיטיב עם מצבו תמורות ששנים לא זכה להם בטיפולים אחרים. חבל שלא המשכתי כי כל תרגיל רק שיפר והיטיב. כדאי מומלץ אצל ציון במיוחד ואישתו. סיני וישראלית

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה