שילוב טאי צ'י עם פיזיותרפיה ?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

10/08/2005 | 10:55 | מאת: דבי וקובי

בעלי בן 28 . לפני קצת יותר מחצי שנה הוא עבר תאונת אופנוע קשה .רק עכשיו הוא מתחיל טיפול פיזיוטרפיה בכדי ללמד אותו ללכת מחדש .יש לו רצון חזק והוא משתף פעולה יותר מהרגיל עם הפיזיוטרפיסט לפי מה שראש יחידת הפיזיוטרפיה אמר לי . אנחנו רוצים לקדם את הטיפול ומחפשים דרכים נוסופות . שמענו על מיקרים דומים על כאלה שהוסיפו גם שיעורי טאי צ'י . מה דעתך בבקשה ?

שלום ! אימוני הטאי צ'י יכולים לסייע בתהליך השיקום אבל בשלב מאד מתקדם . נמצא שאופי תנועת הטאי צ'י , מעצים את הקשר בין אברוני החישה המדווחים למוח באיזו זווית נמצא המיפרק ובכך מתאפשרת בקרה תקינה של תנועת מיפרקי הרגליים . כמו כן , שככל שהמתרגל מתקדם יותר ויותר בלימוד סידרת התנועות , צעדים , מהלכים בטאי צ'י (קאטה) כך תחושת הסיפוק גוברת .אין ספק שהסיטואציה הזו תהיה חשובה לבעלך כמי שלומד ללכת מחדש , כהגדרתך . לגבי המועד של שילוב אימוני הטאי צ'י בטיפולי הפיזיוטרפיה ,צריך להתייעץ עם הרופא והפיזיוטרפיסט . החלמה מהירה !

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה