השפעה על מרידיאנים

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

27/02/2008 | 11:40 | מאת: דיויד פאול

האם הצ'י קונג טיפולי משפיע על מנגנון של מרידיאנים או מנגנון אחר כי ממה שראיתי וראיתי מעט שמתי לב שלא מתבצע מגע על הגוף של האנשים שמתאמנים ?

שלום - שאלה יפה ! נגעת בתמצית גאוניות המאסטרים לדורותיהם שחיו לפני ארבעת אלפים שנה ואף יותר (לדעת ההיסטוריונים) . בגאוניותם הרבה הם פיתחו תרגילי תנועה אתגריים המתאימים לכל אדם בכל נקודת זמן בחייו. תורה זו מכנה צ'י קונג ; שמהותה תירגול ללא מגע שמיישם אפליקציה אנרגתית על מערכת המרדיאנים ואגני האנרגיה כדוגמאת הדאן טיין / ההרה בבטן התחתונה של המתרגל בנוסף לאפליקציות לחימתיות(שזה כבר עם מגע :)) . האפליקציות האנרגתיות אמורות לעלות , להוריד , להתמודד עם סטגנציות , לחזק צ'י....; במילים אחרות, לתירגול, השפעה על כמות ואיכות הצ'י הנעה בגופינו. מיאמוטו מוסאשיי נהג לסיים כמעט כל פרק בספרו : ספר חמש הטבעות, במילים :"יש להתאמן בכדי להבין זאת". לתשומת לבך..... בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה